AK Partili Elitaş tribünleri hedef aldı: Vicdandan yoksun

Tribünlerdeki 'Hükümet istifa' sloganlarını hedef alan Elitaş, Kızılay'ın çadır satışına ilişkin "Buna 'para karşılığı' demek yerine 'Kızılay organizasyonu devretti' diye düşünmek doğru" dedi.

Abone ol

DUVAR - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Kızılay'ın çadır ticaretini savundu, Bahçeli'nin 'hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş Kulübü üyeliğinden istifa etmesini övdü. 

Meclis'in savaşta dahi çalıştığına yönelik eleştirilere cevap veren Elitaş, "O dönemde düşmanla mücadele vardı. Bugün, yıkılan insanlara yardım etmek için kendini görevli hisseden bir parlamento var. Tüm siyasi parti grupları olarak birlikte aldığımız karar çerçevesinde insanların yaralarını sarmak, acılarını paylaşmak, onlara yardımcı olabilmek için ara verme ihtiyacı ortaya çıktı. Bu da TBMM'nin vakarına yakışan bir durumdu" diye konuştu.

AA'nın aktardığına göre TBMM Genel Kurulu'nun çalışmalarına yarın başlayacağını ve birinci sıradaki gündemlerinin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili kanun teklifi olacağını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

BORÇ YAPILANDIRMASINDA DEPREMZEDE DÜZENLEMESİ: EYT'nin ardından kamuya olan borçların yapılandırılmasına ilişkin teklifi görüşeceğiz. Teklife, depremzedelere yönelik olarak veraset intikal vergisini içeren önergeler vereceğiz.

Deprem bölgesinde bir işverenin işçisine 50 bin liraya kadar yaptığı nakdi yardımın ücret sayılmaması, bu nedenle vergi ve sigorta primine tabi olmamasına yönelik düzenleme de yapacağız. 

'FAY KANUNU': Fay Kanunu Teklifi Meclis kapanmadan gündeme gelebilir. Kanunu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı zaten uzun zamandır çalışıyormuş. Bir bilim heyetiyle birlikte bunun çalışmalarını yapmışlar. En son bizim de duyduğumuz kadarıyla fay hatlarına mesafe ile ilgili bir durum söz konusuymuş. Sayın Bakan orada çok yoğun bir çalışma icra ediyor. 1 Mart tarihinden itibaren yer teslimleri yapılıp artık kazmanın vurulacağı ve yıl sonuna kadar 200 bin civarında konutun hayata geçmesiyle ilgili çok büyük gayretler gösteriyor. Sayın Bakanın teknik heyeti oradan gelirse Adalet Bakanlığı ile çalışmaları değerlendiririz. Hızlandırarak, bunu Genel Kurul seçim için ara verene kadar bitiririz diye tahmin ediyoruz.

SEÇİM KONUŞMAK AHLAKİ DEĞİL: Milletin depremle boğuştuğu bir dönemde seçimi gündeme getirmek vicdani, ahlaki olmaz. Bu konu şu anda gündemimizde olan bir konu değil. Depremlerden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "10 Mart tarihinde açıklama yapabilirim" demişti.

BİR AVUÇ HOLİGAN: (MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş'tan istifası) Sayın Bahçeli kararlı duruş sergileyen, milletin hissiyatı ile paralel tepkiler gösteren bir devlet adamıdır. Hem Fenerbahçe'de hem Beşiktaş'ta bir avuç holiganın, sanki tutulmuş bir avuç kişinin 'Hükümet istifa' diye bağırmasının, bu süreçte bu kampanyayı oluşturanların hassasiyetten ve vicdandan yoksun olduğunu düşünüyorum. Umuyorum kulüplerin veya taraftarların bu konuyla alakalı işlemleri yoktur. 

PARA KARŞILIĞI DİYE İFADE ETMEYELİM: (Kızılay'ın çadır ticareti) Kızılay topladığı yardımları, bağışları afet zamanında veya yardıma ihtiyaç olan süre içerisinde insanlara yardıma götürecek. Sivil toplum örgütleri de bu deprem münasebetiyle topladıkları paraları zaten ya Kızılay'a ya AFAD'a devredecekler. Çadır üretimi varsa, bunu, 'Para karşılığı aldı' diye ifade etmek yerine 'Kızılay bu dağıtım organizasyonunu o sivil toplum örgütüne devretti' diye düşünmek daha doğru, mantıklı olur diye düşünüyorum."

SEÇİM ERTELEME İDDİASI ŞEYTANIN AKLINA GELMEYECEK ŞEY: 'YSK vasıtasıyla seçimleri erteletmeye çalışıyorlar' diyen insanlar ya akıl tutulmasıyla karşı karşıyalar ya da kötü niyetliler. Öyle bir olağanüstü senaryo üretiyorlar ki hayretle izliyorum. Siyasi partilerde görev yapmış, bizim partimizde de görev yapmış, yıllarca parti genel başkanlığı yapanlar da dahil olmak üzere şeytanın bile aklına gelmeyecek şey. 

Anayasa ve yasalar en geç 18 Haziran tarihinde seçimlerin yapılacağını öngörüyor. Onun öne alınmasıyla ilgili yetki Cumhurbaşkanı ve parlamentoda.

BAŞÖRTÜSÜ DEĞİŞİKLİĞİ: (AK Parti'nin başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğini geri çekeceği iddiaları) Şu anda bize gelen öyle bir şey yok. Komisyondan geçti ama Komisyon Başkanı, Meclis Başkanlığına verdi mi vermedi mi bilmiyorum." (HABER MERKEZİ)