AK Partili Özlem Zengin'den Dilruba Kayserilioğlu açıklaması: Bence bir ceza yaptırımı olacak

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 18 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'na ilişkin açıklamada bulundu. Zengin, "Bence bir ceza yaptırımı olacak" dedi.

Abone ol

DUVAR - İzmir’de bir sokak söyleşisinde Instagram’ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla 12 Ağustos'ta tutuklanmasının ardından dün tahliye edildi.

Tahliye edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Kayserilioğlu, "Söylediklerimin arkasındayım. Bu ilk değil son da olamayacak. Ama dileğim son olması. Benden çok daha farklı şeyler yapıp, çok daha ağırlarını yapan ve serbest olan kişiler olduğunu biliyorum. İlk değilim son olmak isterim" dedi.

'BENCE BİR CEZA YAPTIRIMI OLACAK'

Kayserilioğlu'nun bu açıklamalarına CNN Türk canlı yayınında yanıt eren AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, şu ifadeleri kullandı:

"Olayın iki boyutu var. Birisi hukuki, diğeri siyasal. Benim kişisel görüşüm tutuksuz yargılanması. Açıklamaları cahilce, sorumsuz... Bu konuyla ilgili ceza yaptırımına yargı karar verecek. Duruşmasına gidecek, bu ifadelerle ilgili bir karar verecek. Söylediği hiçbir cümle doğruyu ifade etmiyor. İfadeler nezaketsiz ve yakışıksız. Çıktıktan sonra söyledikleri daha sorumsuzca... 'Hiç pişman değilim' diyor. 'Üzgünüm' demesini beklerdim. Tahliyeden sonra ceza yaptırımı olmayacak diye bir şey yok. Yargılama devam edecek. Bence bir ceza yaptırımı olacak."

(ANKA HABER AJANSI)