AK Partili Şamil Tayyar'dan Kenan Sofuoğlu yorumu: Hatalı olan kendisi değil

Kenan Sofuoğlu'nun AK Parti milletvekilliği hakkında "Hayatımın hatasıydı" açıklamasının ardından AK Partili Şamil Tayyar, "Hatalı olan kendisi değil. Hatayı yapanlar ders çıkarır mı bilmiyorum" dedi.

Abone ol

DUVAR - Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, milletvekilliği ile ilgili “Hayatımın en büyük hatasıydı” diyen Kenan Sofuoğlu hakkında yaptığı paylaşımda, “Haklı Sofuoğlu. Hatalı olan kendisi değil. Hatayı yapanlar ders çıkarır mı onu da bilmiyorum” dedi.

SOĞUOĞLU YALNIZ DEĞİL

Tayyar “Münferit bir örnek olsa ‘yol kazası’ denip geçilebilir. Problem, Sofuoğlu’nun yalnız olmaması. Problem, Sofuoğlugillerin her partide varlık göstermesi. Seçmen hazır menüden seçmek zorunda kalırsa, doğal sonuç bu” dedi.

Bir dönem AK Parti milletvekilliği yapan motor sporcusu Kenan Sofuoğlu, Fatih Altaylı’nın Youtube programına konuk olarak “Hayatımdaki en büyük hatalardan biriydi cumhurbaşkanına orada 'Yaparım' demek. Ama bilseydim biraz milletvekilliği nasıl bir şey. Hayatımın büyük hatasıdır” demişti.

'HATAYI YAPANLAR DERS ÇIKARIR MI BİLMİYORUM'

Sofuoğlu’nun açıklamaları üzerine Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Kenan Sofuoğlu, geçen dönem AK Parti Sakarya Milletvekiliydi. Fatih Altaylı’ya konuşmuş. Vekillik için ‘hayatımın en büyük hatası’ diyor. Vatandaşlardan gelen yoğun talepler ve teşkilat programlarından bıktığını anlatıyor. Adaylıktan çekilmeyi çok istediği halde izin verilmediğini söylüyor. Haklı Sofuoğlu. Hatalı olan kendisi değil. Hatayı yapanlar ders çıkarır mı onu da bilmiyorum. Münferit bir örnek olsa ‘yol kazası’ denip geçilebilir. Problem, Sofuoğlu’nun yalnız olmaması. Problem, Sofuoğlugillerin her partide varlık göstermesi. Seçmen hazır menüden seçmek zorunda kalırsa, doğal sonuç bu. Aslında bu yanlışlığın düzeltilmesi için ne yeni bir anayasaya ne yeni bir yasaya ihtiyaç var. Ne var ki güç dönüştürür, mutlak güç mutlaka dönüştürür. O vakit keyfiyete bırakılmaması lazım. Vekil seçme yönteminde milli irade daha etkin kılınırsa, ekseriyetle testiyi taşıyanlar parlamentoya girer, Sofugiller de kendi işine bakar.”

(HABER MERKEZİ)