AK Partili Uslu metaverse için Türkçe isim önerdi: Kapılar

AK Partili Atay Uslu, metaverse kelimesinin 'kapı' veya 'kapılar' olarak Türkçeye çevrilmesini teklif etti.

Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Merkez Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkan Yardımcısı Atay Uslu, 'metaverse' kelimesinin Türkçe karşılığı için 'kapı' veya 'kapılar' kelimelerini önerdi.

Metaverse'ün insan hayatının yüzde 60'tan fazlasını işgal edeceğinin öngörüldüğünü belirten Uslu, 'Metaverse nedir' sorusunu, Mevlana'nın 'Dünya zaten bir rüyadır' ve Neşet Ertaş'ın 'Ah yalan dünyada' sözleriyle yanıtladı.

Atay Uslu

DHA'nın haberine göre Uslu, 'Metaverse kapı aralıyoruz' başlıklı makale metaverse'ün ilk olarak 1992 yılında Neal Stephenson imzalı Snow Crash adlı bilimkurgu romanında kullanıldığını söyledi.

Uslu, “Dün televizyon hayatın yüzde 10'unu işgal ederken, bugün internet yüzde 30'ları geçmiş durumda. Yarın metaverse hayatın yüzde 60'ını aşacak/alacak diyenler var. O zaman hangisi gerçek, hangisi sanal hayat olacak? Az zaman geçirdiğimiz mi gerçek, çok zaman geçirdiğimiz mi gerçek olarak algılanacak? Ayrıca metaverse kelimesinin kapı veya kapılar olarak Türkçeye çevrilmesini teklif ediyorum" dedi.(HABER MERKEZİ)