AK Partili Zengin, CHP'li Meclis Başkanvekili Karaca'yı istifaya davet etti: Beceriksiz, tarafgir

AK Partili Zengin, bütçe görüşmelerinde AK Partililerin Meclis'i terk edip sonra 'kürsü işgali' yaptığı tartışma nedeniyle CHP'li TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'yı suçlayıp istifaya çağırdı.

Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu'nda 2024 yılı bütçe görüşmelerinin dünkü bölümünde AK Partili vekillerin Genel Kurul salonunu terk etmesine neden olan tartışma devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, dünkü oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'yı "Genel Kurulu yönetmede beceriksiz ve tarafgir" olmakla suçlayıp istifaya davet etti.

Zengin, TBMM Genel Kurulunun dünkü birleşiminde yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Biçer Karaca'nın makamının sorumluluğunu taşımakta acziyet yaşadığını savunan  Zengin'in "Gülizar Biçer Karaca'ya zaruri bir cevap" başlıklı paylaşımı şöyle: "TBMM Başkanvekilliği makamının sorumluluğunu taşımakta acziyet yaşayan Biçer Karaca, belki tarihte ilk defa, başarısız olduğu Genel Kurul sırasındaki tartışmaları basın üzerinden sürdürmektedir.

Dün Genel Kurul oturumunu yöneten Başkanvekili Biçer Karaca, apaçık tarafgirliği ve yönetmedeki beceriksizliği sebebiyle Genel Kurul'un çalışmalarını adeta sabote etmesinin ağırlığı altında ezildiği için şahsımı suçlamaya, itham etmeye çalışmaktadır.

Genel Kurul'da kendisine yönelttiğimiz haklı itirazlara veremediği cevabı basın vasıtasıyla güya izaha ihtiyaç duymaktadır.

Kendi partisinin hatiplerinin sürelerini ölçüsüz şekilde uzatan Biçer Karaca, değerli Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızı çok yakışıksız bir şekilde adeta azarlamaya kalkıştığı için şahsımın ve Grubumuzun haklı tepkisi ile karşılaşmıştır.

Daha önce Genel Kurul'u yöneten hiçbir Başkanvekilinin tevessül etmediği bir tarz benimseyen Biçer Karaca, merhum milletvekilinin konuştuğu oturumda da beceriksizliği sebebiyle, Genel Kurul'un tansiyonunu kontrol edememenin sorumluluğu altındadır.

Kasıtlı, önyargılı, tarafgir, beceriksiz tutumları bu açıklamasıyla da aleniyet kazanan Biçer Karaca'yı bulunduğu koltuğa daha fazla zarar vermemesi için istifaya davet ediyorum." 

AK PARTİLİLER KÜRSÜYE YÜRÜMÜŞTÜ

Bütçe görüşmelerinin dünkü birleşiminde AK Parti Grup Başkanvekili Zengin'le CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan arasında tartışma çıkmıştı.

Aralarında Özlem Zengin'in de olduğu AK Partili vekiller önce TBMM'yi terk etdip, sonrasında kürsünün önüne giderek CHP'li Gizem Özcan'ın konuşmasını engellemişti. Tartışmaların ardından oturuma 15 dakika ara verilmişti. (HABER MERKEZİ)