AK Parti'ye karne: 31 Mart'ta tasdikname verilmesi oylanacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya AK Parti’ye karne verdi. Öğretmen olan Kaya karnenin öğrenci hakkında görüş kısmına, “Kibirli kişiliği, rahat yalan söyleme özelliği, arkadaşlarını ötekileştiren davranışları, sınıfın huzurunu bozmaktadır. 16 yılda gelişme kaydedememiştir. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak veli toplantısında, tasdikname verilmesi oylanacak” diye yazdı.

Abone ol

ANKARA - 2018-2019 eğitim öğretim yarıyılında 18 milyon öğrenci karne sevinci yaşarken CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da AK Parti Hükümetine karne verdi. Karnenin öğretmen görüşü bölümünde, “Kibirli kişiliği, rahat yalan söyleme özelliği, arkadaşlarını ötekileştiren davranışları, sınıfın huzurunu bozmaktadır. 16 yılda gelişme kaydedememiştir. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak veli toplantısında, tasdikname verilmesi oylanacaktır” denildi.

CHP’nin Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Eğitim alanındaki son gelişmelerle ilgili istatistikleri paylaşan Yıldırım AK Parti’ye de bir karne verdi. Öğretmen olan Kaya’nın hazırladığı karneye göre AK Parti “Saraya bağlılık”, “Yandaş yönetici atama”, “Tarikat ve cemaatlerle iş birliği”, “kindar gençlik yetiştirme” derslerinde 100 tam puan aldı.

“Atatürk ilkelerine bağlılık, laik bilimsel demokratik eğitim, parasız eğitim, okul güvenliği, 444 eğitim sisteminin başarısı, liselere giriş sistemini planlama, kadrolu öğretmen atama, engelli öğretmen atama, öğretmene 3600 ek gösterge derslerinden 0 puan aldı.

DAVRANIŞ NOTLARI

AK Parti’ye verilen eğitim karnesinde davranış notları da yer aldı. Saray talimatlarını uygulayabilme, eğitim sendikaları arasında ayrımcılık yapabilme, mülakatlarda akla zarar sorular hazırlayabilme davranışlarına “Çok İyi”, Fatih Projesi yolsuzlukla mücadele edebilme, taşımalı eğitim sorununu çözebilme, çağdaş eğitim kültürüne uyum sağlayabilme, eğitimde liyakata dayalı bir sistem kurabilme, engelli çocuklara program geliştirme ve talimatsız iş yapabilme “Çok Kötü” olarak değerlendirildi.

ZİYA SELÇUK’A KARNE YIL SONUNDA

Okula yeni başlaması nedeniyle Ziya Selçuk ile ilgili değerlendirmenin yıl sonunda yapılacağı belirtilen karnede öğretmen görüşü bölümüne ise şöyle yazıldı; “Kibirli kişiliği, rahat yalan söyleme özelliği, arkadaşlarını ötekileştiren davranışları, sınıfın huzurunu bozmaktadır. 16 yılda gelişme kaydedememiştir. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak veli toplantısında, tasdikname verilmesi oylanacaktır.”

OKUNAN KİTAPLAR: ALİ BABA VE KIRK HARAMİLER

AK Parti hükümetine verilen karnede okunan kitaplar da, “Bir Saray Masalı, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Başımda Kavak Yelleri, Saray Talimatları ve Sarayda Bir Gün” olarak sıralandı.