Akar: Operasyon dost ve müttefiklerle koordine edilerek yapılıyor

Irak'taki askeri harekatla ilgili konuşan Hulusi Akar, harekatın “dost ve müttefiklerle koordine edilerek icra edildiğini” söyledi. Akar, “Hedefimizde sadece terör örgütleri bulunmaktadır” dedi.

Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın Metina, Zap, Avaşin Basyan ve Kandil bölgelerine yönelik hava ve kara harekatına katılan birlik komutanlarıyla görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Hulusi Akar, “PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak kuzeyinden halkımıza, üs bölgelerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda bölgede bulunan teröristlere 23 Nisan Cuma saat 17.40'tan itibaren operasyon başlatılmıştır. Operasyonlara devam edilmektedir” diye konuştu.

Çok sayıda noktanın bombalandığını belirten Akar, “Çok sayıda teröristin de bu operasyon sayesinde etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Müteakiben, Hava Kuvvetleri unsurları, kara ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolarımız, bölgeye hava hücum harekâtı ve karadan sızma harekatı icra etmiştir. Operasyonlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılmaktadır” dedi.

Harekatın “dost ve müttefiklerle koordine edilerek icra edildiğini” söyleyen Akar, “Hedefimizde sadece ama sadece, adı değişse de birbirinden farkı olmayan ve bölgeyi istikrarsızlığa, kaosa sürüklemeyi amaç edinen PKK/KCK ve DEAŞ gibi terör örgütleri bulunmaktadır” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)