Akbelen'de yaşam savunucularına abluka

Akbelen Orman'na giren yaşam savunucuları, kesim işçilerini taşıyan servislerin önünü kesti. Yaşam savunucularının etrafı sarıldı, yasak alana girmek suçundan işlem yapıldı.

Abone ol

MUĞLA - Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi için Akbelen Ormanı’nda kesim işlemine karşı başlatılan direniş sürüyor. Sabahın ilk ışıkları ile beraber yaşam savunucuları ormandaki tahribatı görmek için kesim alanına girdi.

Yaşanan tahribatı ve ağaç kesimini inceleyen yaşam savunucuları bir süre sonra alana kesim işçisi taşıyan servislerin önünü kesti. Oturma eylemine geçen yaşam savunucuları, kesimlerin Orman Genel Müdürlüğü tarafından değil LİMAK şirketi tarafından yapıldığını belirterek, kesime izin vermeyeceklerini vurguladı. İşçi servisleri alana işçi bırakamadan geri çekildi.

Alana jandarma komando timleri sevk edildi. Jandarma köylülere ve çevrecilere müdahale etti. "Ormanları koruma görevimizi yerine getiriyoruz" diyerek ağaç kesimini önlemek için ağaçlara sarılan köylüler ve çevreciler jandarma zoruyla alandan çıkarılmak istendi. Yaşam savunucuları ile olay yerinde bulunan gazeteciler Gazete Duvar muhabiri Cihan Başakçıoğlu ve Zeynep Kuray'ın etrafı sarıldı. Yasak alana girmek suçundan işlem yapıldı.

Gazeteciler için savcılıktan gözaltı kararı verilmemesi üzerine serbest bırakılarak alandan çıkarıldı. Serbest bırakılacağı söylenen İkizköy Çevre Komitesi'nden Çevre Mühendisi Deniz Gümüşel ise uzun süre jandarma aracında bekletildi. Gümüşel hakkında daha sonra gözaltı verilerek emniyete götürüldü.

Öte yandan gazeteciler hakkında yasaklı bölgeye girdikleri gerekçesiyle idari para cezası uygulandı.