Akciğer hastalığına yakalanan maden işçisine 3.2 milyon dolarlık tazminat

Avustralya'da pnömokonyoz teşhisi konulan maden işçisine 3.2 milyon dolar tazminat ödenmesine hükmedildi. Mahkeme, işverenin ihmalkarlığının bir sonucu olarak işçinin hastalandığına karar verdi.

Abone ol

DUVAR - Avustralya'da akciğer hastalığına yakalanan bir maden işçisine 3.2 milyon dolar (yaklaşık 105 milyon 806 bin TL) tazminat verilmesine hükmedildi. Yeni Güney Galler ve Queensland eyaletlerindeki madenlerde makine operatörü olarak çalışan Craig Keogh'a, akciğerde toz birikmesi olarak bilinen pnömokonyoz teşhisi konuldu.

Mahkeme, maden işçisi Craig Keogh'un hastalığının işverenin ihmalkarlığının bir sonucu olduğuna karar verdi. Hakim David Russell, Keogh'un hastlığı nedeniyle bir daha asla çalışamayacağını dile getirdi. 2018 yılında pnömokonyoz teşhisi konan ve o zamandan beri akıl sağlığı sorunlarıyla mücadele eden Keogh'a 3.2 milyon dolar tazminat ödenmesine hükmedildi.

Keogh'a "Nefesim çok çabuk tükeniyor, her zaman yorgunum, bu hiç iyi değil ve sağlığım daha da kötüleşecek" dedi.

Avukatlık bürosu ile toza bağlı hastalıklara ilişkin uzmanlığını paylaşan Kathryn Townsend, kararın, benzer koşullardaki kömür madeni işçilerinin tazminat alması için güçlü bir emsal teşkil ettiğini söyledi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)