Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı Bodrum'da kapılarını açıyor

Zeytin ağaçlarına kağıt üzerinde can veren Müfit Karzek'in sergisi 04 Haziran'da Akademia Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

Abone ol

DUVAR - Konferanslar, söyleşiler, sergilerle Bodrum'un kültür merkezi olmayı amaçlayan Akademia Vakfı, Müfit Karzek Resim Sergisi ile Bodrum halkına merhaba diyecek. Zeytin ağaçlarına kağıt üzerinde can veren Karzek'in sergisi 04 Haziran 2024 günü Akademia Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

Bodrumda yaşayan Müfit Karzek, tanıştığı zamandan günümüze -kendine özgü tekniğiyle- zeytin ağaçları çiziyor, boyuyor ve son zamanlarda da renklendiriyor.

Karzek, “Zeytin ağacının yüzü olduğunu düşündüm ve uzun yıllar ağaçların yüzünü aradım. Bir akşamüstü gün batımında ağacın yüzünün güneşe baktığını gördüm ve fark ettim ki zeytin ağacı bir Mevlevi gibi dönerek, burularak, kıvrılarak güneşi takip ediyor. Dünyamız dönüyor, gezegenler dönüyor. Varlığımızın ana nedenlerinden olan bu dönüşü yeryüzünde en iyi anlatan zeytin ağacı diye düşünerek düştüm peşine. Ve bunca yıldır "Zeytinin İzinde" gittim, gidiyorum ve gideceğim...” diyor.