Akhisar ve Soma'da korona alarmı

CHP'li Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu: Akhisar ve Soma’da korona virüsü vakaları artıyor.

Abone ol

DUVAR - CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar ve Soma’daki koronavirüs vakalarına ilişkin uyarıda bulunarak, “Soma ve Akhisar ilçelerimizde 30 Nisan ve 15 Mayıs tarihleri arasında hastalığın artmış durumda… Çünkü işçilerin toplu halde çalıştığı madenlerde üretim tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

Yazılı açıklama yapan Bakırlıoğlu, "Vaka haritasındaki yoğunluğun artması, renklerin koyulaşması, hatta yer yer kırmızılıkların olması Manisa’da ikinci dalga başladı mı sorusunu aklımıza getiriyor” dedi. Hastalığın en az görüldüğü Sarıgöl, Alaşehir ve Salihli’de de hastalığın arttığına dair bilgilerin olduğunu belirten Bakırlıoğlu, “Bunun nedeninin Uşak-Eşme ilçesinde bulunan ve çok sayıda Alaşehirli ve Sarıgöllü hemşerimizin de çalıştığı bir tavukçuluk firması çalışanlarında çıkan Covid-19 vakalarından kaynaklandığı belirtilmektedir” ifadelerini kullandı.

'İŞÇİLER ÇALIŞTIRILMAYA DEVAM EDİYOR'

Bakırlıoğlu, şunları kaydetti:

“11 Marttan bu yana yurttaşlara ısrarla evde kalın denilirken, belli yaş gruplarına kısıtlama getirilirken, bir çok esnaf dükkanının kapatmak zorunda kalırken,  madenler, fabrikalar, yüzlerce işçi çalıştıran işyerlerinde emekçiler aynen çalışmaya devam etti.  Bu durma en iyi örnek Manisa merkezde bulunan iki ilçemizdir. Organize Sanayi Bölgelerinin ve büyük sanayi kuruluşlarının bulunduğu Yunusemre ilçemizde covid-19 sayısı, diğer ilçemiz Şehzadelere göre çok daha fazladır.

12 bin madencinin çalıştığı Soma’daki riske daha öncede dikkat çekmiştik. Endişelerimiz maalesef doğru çıktı ve Soma’da hastalık hızla yayılıyor. Çünkü işçilerin toplu halde çalıştığı madenlerde üretim tüm hızıyla devam ediyor. Fabrika sayısının fazla olduğu Akhisar ve Turgutlu’da, komşu ilçe Uşak-Eşme’de bulunan büyük bir tavukçuluk işletmesinde çalışan hemşerimizin yaşadığı Sarıgöl ve Alaşehir’de maalesef vaka sayısı hızla artmaktadır.

Alınan tedbirlerin yeterli olmadığı, alınsa bile ciddiyetle uygulanmadığı, maden işçilerinin, fabrika işçilerinin hala risk altında olduğu görülmektedir. Çünkü nerede olursa olsun sağlıkları hiçe sayılarak işçi çalıştırılması salgını önlemek için alınan tüm tedbirlerin boşa gitmesi demektir.

En önemli sorunumuz bilgilerin doğruluğunu sorgulayamıyoruz. Çünkü bilgilere ulaşmakta zorlanıyoruz. Bilgileri gizleyerek hastalıkla mücadele edilemez. Milletvekili olarak bizlerden bile saklanan gerçeklerle yol alınması mümkün değildir. Telefonlara çıkmayan herkesten kaçan sağlık il müdürleriyle bir yere varılamaz.”