Akkuyu'da ağır çalışma şartları ve mobbing iddiası

Akkuyu Nükleer Santrali şantiyesindeki işçiler, uzun çalışma saatleri ve baskıdan şikayetçi. Geçen günlerde maaşlarını alamadıkları için eylem yapan işçiler, yemeklerin de düzeltilmesini istiyor.

Abone ol

DUVAR - Akkuyu Nükleer Santrali şantiyesinde 10 bine yakın işçi çalışıyor. Akkuyu nükleer tartışmaların yanısıra işçilerin kötü çalışma koşullarıyla da kamuoyu gündeminde. Yeni Yaşam gazetesine konuşan bir işçi, telefonların yasak olduğunu, droneların ise sürekli işçileri takip ettiğini belirterek, şunları anlattı:

"Şantiyeye giriş sıralarında çok uzun kuyruklar ve aramalar oluyor. Bu kuyruklarda kavgalar, gerginlikler oluyor ancak bunu yatıştıracak bir tane yetkili bile olmuyor.

Buraya geldiğim günden beri, aynı tabakta aynı yemekleri yiyoruz. Bu bile çok görülüyor işçiye. Güzel bir yemek görmedik. Sosyal mesafe kuralı diye bir şey zaten yok. Bunu bu inşaat sahasında oluşturmak imkansız çünkü 10 binden fazla işçi burun buruna çalışıyor. 

Her odasında 6-7 kişinin yattığı konteynerler hijyen değil. Ölümlerin önünü almak için iş güvenlik uzmanlarının özel şirketlere değil, devlete bağlı olması gerekiyor. O zaman belki biraz daha iyi tedbirler alınabilir. Şu an inşaat sahasında bulunan özel şirketlerin iş güvenlik uzmanları tehlike sezdiğinde müdahale edemiyor, çünkü engelleniyorlar. Revir var sağlık ekibinin olduğu ama ekipmanlar yetersiz. Bir ambulans çağrıldığında şantiye o kadar yoğun çalışıyor ki zaten trafikten ulaşamıyor ambulans şantiyeye. Dolayısıyla müdahale gecikiyor.

Geçen günlerde maaşı alamadığı için işçiler eylem yaptı. Eylem sırasında güvenlik ekibinin darp ettiği işçi yaşamını yitirdi. Peki, bunun hesabı sorulmayacak mı?"