Aksaray'da 2 kişinin öldüğü kazada yeni detay: Irak'tan İngiltere'ye dönüyorlarmış

Aksaray'da 2 kişinin hayatını kaybettiği kazada cipte bulunan ailenin İngiltere'de yaşadığı, 15 yıldan sonra ilk kez gittikleri memleketleri Irak'tan geri dönmek için yola çıktıkları belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Dün saat 16.00 sıralarında Niğde- Ankara otoyolu Ortaköy ilçesi Kümbet köyü yakınlarında kaza meydana geldi.

DHA'da yer alan habere göre, Iraklı yaşındaki Hogr Abbas’ın kontrolünü yitirdiği yabancı plakalı cip takla attı. Kazada sürücü Hogr Abbas, eşi Jennifer Boğdan, çocukları 9 yaşındaki Ramiro Abbas, 5 yaşındaki Ramın Abbas ve yakınları Mohammed Otham yaralandı. İhbarla kaza yerine sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan Jennifer Boğdan ile Mohammed Othman hayatını kaybetti. Sürücü Hogr Abbas'ın da hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

15 YILDIR ÜLKELERİNE GİDEMİYORLARDI

Sürücü Abbas ve ailesinin, 15 yıldır gidemediği ülkesi Irak'taki tatilin ardından yanlarındaki yakını Mohammed Otham ile önce İstanbul'da bir yakınlarını ziyaret edip ardından İngiltere'ye dönmek için yola çıktıkları belirtildi.

Kazada ölen Jennifer Boğdan'ıncenazesinin İngiltere'de, Mohammed Othman'ın da Irak'ta toprağa verileceği bildirildi. Tedavilerinin ardından taburcu olan 2 çocuğun da geçici olarak devlet koruması altına alındığı, ardından Aksaray'a gelecek olan yakınlarına teslim edileceği öğrenildi. 

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)