Aksaray'da 6 yıllık işgal sona erdi

İstanbul'da kentin tarihi ve turistik merkezlerinden Aksaray’da, işlevini kaybeden, bölgede trafik ve yoğunluk oluşturan otobüs garajının tahliyesi için yürütülen çalışma 6 yıl sonra sonuçlandı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'da kentin tarihi ve turistik merkezlerinden Aksaray’da, işlevini kaybeden, bölgede trafik ve yoğunluk oluşturan otobüs garajının tahliyesi için yürütülen çalışma 6 yıl sonra sonuçlandı. Emniyet otogarı olarak bilinen garajdaki işgal İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından sonlandırıldı. Garajdaki kaçak binalar yıkıldı. Bölgenin geniş bir yeşil alana dönüştürüleceği açıklandı.

İşgalin sona erdiği haberini sosyal medya hesabından İBB ekiplerinin kaçak yapıları yıktığı sırada çekilmiş bir görüntüyle paylaşıp duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, "Fatih Aksaray’daki Emniyet Otogarı’ndaki işgale İBB ekipleri son verdi. Bölge, geniş bir yeşil alana dönüştürülecek" diye yazdı.

Bölgedeki işgal, ilgili firmayla sözleşmenin 2018 yılında bitmesine rağmen sürüyordu. İBB, önceki yıllarda kentin tarihi ve turistik merkezlerinden Aksaray’da, işlevini kaybeden, bölgede trafik ve yoğunluk oluşturan otobüs garajının tahliyesi için çalışma başlatmıştı. Küçük Langa Caddesi üzerinde bulunan ve uluslararası taşımacılık yapan otobüslerin kullandığı garajın giriş çıkış yolları Ulaşım Trafik Düzenleme Komisyonu kararıyla kapatılmıştı. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı iptal edilen işyeri mühürlenip, faaliyetten men edilmişti. T1 ve T3 taşımacılık belgelerinin iptali için ayrıca bakanlığa başvuruda bulunulmuştu. Ancak buna rağmen faaliyetlerini sürdüren firmanın otobüsleri Aksaray trafiğine girmeye devam ediyordu. Yolcuların yanı sıra bavul ve yük taşımacılığı yapan firma, bölgedeki yaya trafiği ve kaldırımları da olumsuz etkiliyor, Emniyet Otogarı olarak bilinen Orta Avrupa ve Balkan ülkelerine sefer düzenleyen otobüslerin kullandığı garaj, yasadışı şekilde çalışmaya devam ediyordu.

(ANKA HABER AJANSI)