Akşener'den Bahçeli'ye: İmza listesini alır mısınız, yoksa ben göndereyim mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imzanın toplandığı belirtildi. "İçişleri Bakanı FETÖ'nün seçmen ayağı üzerindeki etkisini takip etti mi?" diyen MHP lideri Bahçeli'yi eleştiren Akşener, "İmza verenlerin listesini siz YSK'dan alır mısınız, yoksa ben posta ile göndereyim mi?" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adaylarına verilen imzalarda "FETÖ taraması" yapılıp yapılmadığını soran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığına seçmen desteği ile aday olmak için başvuru yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, gereken 100 bin imzayı tamamladığı belirtildi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, imza sayısının 110 bin 200 olduğunu belirtti.

Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Twitter hesabını da ekleyerek paylaştığı mesajında, "İmza verenlerin listesini siz YSK'dan alır mısınız, yoksa ben posta ile göndereyim mi?" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU? 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün yaptığı açıklamada 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi olduğunu söylemişti. "Siyasi ayağın olduğu yerde siyasi seçmen olur" diyen Bahçeli, şöyle konuşmuştu:

"4 cumhurbaşkanı adayı 100 bin ile müracaatı öngördü. Bu 100 bin aday talebinde bulunan 4 kişide bir tanesi CHP'nin 15 milletvekili kaydırmasıyla destek buldu 100 bin seçmene ihtiyaç kaldı mı? Kalmaması gerekirdi. Şahsiyet 100 bin seçmenle adaylığını koyacağını ısrar etti. O zaman akla gelen soru şudur: FETÖ darbe hareketinden 15 gün sonra OHAL kabul edildi uygulamaya konuldu. Çok sayıda görevden alma oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı FETÖ'nün seçmen ayağı üzerindeki etkisini bugüne kadar takip etmiş midir? Etmezse 100 bin kişinin içerisinde bu hangi aday etrafında toplanabilir burası kafamı biraz meşgul ediyor. Bu 100 bin kişinin içerisinde eğer FETÖ, PKK desteği ile bir aday taraması yapılacaksa o zaman FETÖ'nün seçmendeki siyasi ayağının hangi aday etrafında toplandığı hakkında bir kanaat oluşabilir." (HABER MERKEZİ)

Bahçeli '100 bin imza taraması' istedi