Akşener'den DEM Partili Bakırhan'a yanıt: Özellikle çarpıtıyorlar

İYİ Parti lideri Akşener, 'namert cinayet' sözlerine tepki gösterip "Yargılanmalı' diyen DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan'a cevap verdi: Özellikle çarpıtıyorlar, bence mahsuru yok.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi" sözlerine tepki gösterip yargılanmasını isteyen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'a "Öcalan’a özgürlük isteyenler, Meral Akşener’e hapis istiyorlar" yanıtı verdi.  

Ordu İl Başkanlığı'na ziyaretinin ardından düzenlenen aday tanıtım toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener; Ordu Büyükşehir adayı olarak ilan edilen Enver Yılmaz ve Akkuş belediye başkan adayı Akkuş Kocagöz’ün ardından 3 ilçe adayını daha açıkladı. Akşener, Ünye adayının Ahmet Arpacıoğlu, Kabataş adayının Cemalettin Türk, Kabadüz adayının Mustafa Kemal Baş olduğunu duyurdu. 

'ORADA ABİDİK GUBİDİK YOKTU...'

Meral Akşener, Tuncer Bakırhan’ın sözlerine ilişkin bir gazetecinin sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Sinan Ateş cinayetine yönelik sözlerimi bilerek, özellikle çarpıtıyorlar bence mahsuru yok. Benim orada söylediğim şey; öncelikle bizim gençlik dönemimizde, yani gençken keşke olmasaydı ama 80 öncesinde, 70’li yıllarda solcular-ülkücüler şeklinde gençler karşı karşıya geldi. Evet birbirimize bazı eylemler yaptık ama bu o kadar açık netti ki dolayısıyla mertçeydi. ‘Biz, aileler korkmazdık’ dedim. Neye göre dedim? Çünkü orada abidik gubidik yoktu. Eylem yanlış elbette ama aileler korkmazdı. Bugün Sinan Ateş’i katledenlerin bulunmaması; Sinan Ateş’in kızı Banuçiçek’in bu derece korkuyor olması annesinin de öldürülebileceğinden katledileceğinden korkuyor olmasının getirdiği bir başka iş var. Onu anlatmaya çalıştım ama bu pkkya ‘bir terör örgütüdür’ diyemeyenler, her seferinde meclise gelip ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ deyip kendi aralarında da alkışlayanlar; elbette bunu çarptıracaklar ve sonuç itibariyle Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyenler, bebek katiline özgürlük isteyenler Meral Akşener’e hapis istiyorlar. Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa!.”

 'NAZ BEBEĞİ KATLEDENLER NAMERTTİR'

Akşener sözlerine şöyle devam etti: “Ben de buradan ilan ediyorum, keşke bu konuda bir soruşturma açılsa ve hepimiz işin nasıl olduğunu görsek. Bu arkadaşların tümü namert! Bak şimdi bu bir hakaret olarak kabul edilirse hemen versinler mahkemeye. Buradan yürünebilir akıl da vereyim. Şimdi bakın, Naz bebeği katledenler namerttir, Fethi Sekin’i katledenler namerttir, Eren Bülbül'ü katledenler namerttir, Yasin Börü’yü katledenler namerttir. Aynı zamanda Sinan Ateş’i katledenler de namerttir. 

 Bu ifadeleri kullananlar Kürtlerin temsilcisi değil. Dolayısıyla bu kişilerin içlerindeki kötülüğü ortaya döküyor olmaları elbette milletimiz açısından iyi bir şeydir. Bu insanların, bu yapının karşısında Kürtleri maraba gibi gören bu yapının karşısında el pençe divan duranlara da buradan sizler aracılığıyla bir sözüm var; kardeşim bu DEM’li kafalılara değil, Kürtlere yönelin."  

(HABER MERKEZİ)