Alec Baldwin, 'kasıtsız öldürme' suçlamasıyla tekrar yargılanabilir

"Rust" filminin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan Alec Baldwin, yeni adli tıp raporunun ardından daha önce beraat ettiği davada tekrar yargılanacak.

Abone ol

DUVAR - "Rust” filminin çekimleri sırasında elindeki silahın ateş alması sonucu filmin görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olan Alec Baldwin, yeni yayımlanan adli tıp raporlarındaki bulgulara göre ‘kasıtsız öldürme’ suçlamasıyla tekrardan yargılanabileceği ortaya çıktı.

Film setindeki olayın ardından Ekim 2021’de Baldwin hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ancak suçlamalar Baldwin’in avukatlarının silahın üstünde bazı değişiklikler yapıldığını söylemesiyle düşmüştü. Variety’nin aktardığına göre, salı günü mahkeme dosyasına giren adli tıp raporunda, Colt.45 cinsi silahın yalnızca tetiğin çekilmesi durumunda ateş alabileceği belirtildi.

SAVCILAR TEKRAR DAVA AÇILABİLECEĞİNİ DUYURMUŞTU

Baldwin tetiği çektiği iddiasını reddediyordu. Davanın savcıları daha önce yaptıkları bir açıklamada, eğer silahın kendi kendine ateş alamayacağı belirlenirse Baldwin hakkında tekrar dava açılacağını duyurmuştu. 

Şu ana dek, savcılık tarafından Baldwin hakkında bir işlem yapılmadı. Öte yandan davanın savcılarından biri olan Kari Morrisey, perşembe günü yazdığı bir e-mailde “Bu kararın yakında alınmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı. 

SİLAH SORUMLUSU HAKKINDAKİ DAVA SÜRÜYOR

Baldwin’in davası dışında, yapımın silah sorumlusu Hannah Guttierez-Reed hakkında açılan dava sürüyor. Gutierrez-Reed, ‘kasıtsız öldürme’ ve ‘delilleri karartma’ ile suçlanıyor. Gutierrez Reed, avukatları aracılığıyla yaptığı savunmasında yaşanan olayın filmin silah tedarikçisi Seth Kenney’in sahte mermilerin içine gerçek mermiler karıştırdığını ve kazanın bu yüzden gerçekleştiğini söyledi. Adli tıp uzmanları sette yaptıkları incelemelerde Hutchins’in ölümüne neden olan mermi dışında beş adet daha gerçek mermi bulmuştu. Ancak sette bulunan bu mermiler ile Kenney’den alındığı söylenen mermiler arasında benzerlik bulunamamıştı. 

Adli tıp raporunda, sette 4 farklı çeşit sahte mermi bulunduğu bildirilmişti. Raporda, bu mermilerde astar olmaması veya merminin üstünde delik olması gibi çeşitli ayırıcı özelliklerin bulunduğu ve bu yüzden gerçek bir mermiyle ayırt edilebileceği belirtildi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)