Ali Babacan: Dövizi, enflasyonu Erdoğan patlattı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye'de yüksek enflasyon ve döviz kurunun sorumlusunun bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi.

Abone ol

DUVAR - Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 

Türkiye'nin gelirinin faize gittiğini bunun sebebinin de AK Parti iktidarının politikaları olduğunu söyledi.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Yeni Bir Sabah'a konuk oldu.

'ATTIĞI SIFIRLARDAN EN AZ 1 TANESİ EKLENDİ'

Yüksek enflasyon ile ilgili Ali Babacan şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı 7-8 senedir bundan bahsediyor. Enflasyonu kendi eliyle patlattı ben ekonomistim dedi, alanım ekonomi dedi. Kendi yanlış tezlerinde inatla ısrarla talimatlar verdi, dövizi enflasyonu patlattı. Ülke bu kadar yüksek enflasyon yaşıyorsa çok açık söylüyorum sayın Erdoğan'ın yaptığı kötü yönetimidir. Attığımız sıfırlardan en az 1 tanesi eklendi. Daha çok da eklenir"

'YERLİ VE MİLLİ DİYEREK ÜZERİNİ ÖRTTÜ'

"Yerli ve milli kavramı ile tüm hukuksuzların üzerini örttü" diyerek Erdoğan'a tepki gösteren Babacan, güvenin olmadığı yerde ekonominin düzelemeyeceğini söyledi.

Babacan, Türkiye'de kimsenin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına inanmadığını belirterek, "Rakamlarına güvenilmeyen bir ülkenin ekonomisine nasıl güvenilir? Sistem değişti, istiraşe bitti. Bir kişi nedeniyle kur patladı" dedi.

MEHMET ŞİMŞEK'E ÇAĞRI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e de seslenen Babacan şöyle konuştu:

"Şeffaflık olunca üçkağıt olmuyor. Şimşek'e sesleniyorum. Kamu ihale yasasını niye değiştirmiyor? Asıl tasarruf orada. Niçin AB'nin kamu ihale yasasını Türkiye'ye getirmiyoruz? Acaba Şimşek'in de mi gücü yetmiyor? Ona yaptırmıyorlar diye düşünceler geliyor." 

(ALINTI)