'Ali Erbaş’ın sosyal medya hesaplarına gelen mesajları kurum personelleri siliyor mu?'

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sosyal medya hesaplarına gelen mesajların kurum personelleri tarafından düzenli olarak silindiği iddiası doğru mu?" diye sordu.

Abone ol

DUVAR - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sosyal medya hesaplarına gelen mesajlar ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle önerge verdi.

Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a şu soruları yöneltti.

"1- Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sosyal medya hesaplarına gelen mesajların kurum personelleri tarafından düzenli olarak silindiği iddiası doğru mudur?

2- Konuyla ilgili bir inceleme başlatılmış mıdır?

3- Diyanet İşleri Bakanlığı’na sosyal medya hesapları, mail ve dilekçeler ile ulaşan talep/istek ve şikayetler hakkında işlem yapılmakta mıdır?

4- Diyanet İşleri Bakanlığı’nın internet sitesi, sosyal medya hesapları ve basın yayın ilişkileri konusunda çalışan kaç personel bulunmaktadır?

5- Kurum içerisindeki personellere sosyal medya hesaplarından övgü dolu yorumlar yapılması konusunda talimat verildiği doğru mudur?

6- Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sosyal medya hesaplarına gelen yorumlar neden kapatılmıştır?"