Ali Koç: Emre şapkadan tavşan çıkarıyor

Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevini yürüten Emre Belözoğlu için resmi imza töreni yapıldı. Kulüp Başkanı Ali Koç, "Hoca seçiminde de Emre ile oturup tartıştık. Sonra tek tek transferleri yapmaya başladık. Emre'nin şapkadan tavşan çıkardığını gördük" dedi.

Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe, eski futbolcusu Emre Belözoğlu'nun sportif direktörlük görevini resmileştirerek imza töreni düzenledi. Törende külup başkanı Ali Koç, Belözoğlu'nun transfer oluşunu da anlattı.

Emre Belözoğlu'nun Türk futbol tarihinin en önemli oyuncularından biri olduğunu belirterek sözlerine başlayan Koç, şunları söyledi:

"Yanımda Emre Belözoğlu var. Türk futbol tarihinin en önemli, en başarılı oyuncularından biri. Gerek Türkiye'de gerekse Avrupa'daki en değerli 5 ligin 3'ünde yıllarca oynamış biri. Her başarılı futbolcu, futbolu bıraktıktan sonra başarılı olacak diye bir şey yok. Emre bu yaz itibarıyla yeni bir kariyere yelken açıyor. Birazcık geriye gidelim. Yıl 2018-2019... Kış ayları. Fenerbahçe çok kötü gidiyor, hiç beklemediğimiz sonuçlar alıyoruz. Ben Göksel Gümüşdağ'ın da izniyle Emre Belözoğlu ile bir görüşme yaptım. Dertleştik. 'Benim yerimde olsan ne yapardın' dedim. O gün görüşlerini benimle paylaşmıştı. O noktada Emre'nin sezon sonunda bize geleceği belli değildi. Ben ona ne yapacağını sordum. İtalya'ya taşınıp İtalyancasını makale yazacak kadar geliştirmekti. Gönlünde yatan kariyer hedefi Türkiye'nin en başarılı teknik adamı olmaktı."

'TRANSFER DÖNEMİNİN YILDIZI EMRE OLDU' 

"Emre sezon sonunda bize yeşil ışık yaktı ve kaptan olarak yuvasına geri döndü. 7. haftada şampiyonluğun en büyük adayı olan Fenerbahçe çok sancı çekti. Sezon içinde pandemi sürecini yaşadık, hocamızla yollarımızı ayırdık. Emre sadece takım kaptanı değil, yeri geldiğinde bir lider gibi sıkıntılı süreci aşmamız için birden çok vazife üstlendi. Bütün görüşlerini bizlerle paylaştı. Emre'nin bana söylediği, doğru bir futbol aklımızın olmadığıydı. Onunla beraber bu aklı geliştirmek üzere yola çıktık. Hoca seçiminde de Emre ile oturup tartıştık. Sonra tek tek transferleri yapmaya başladık. Manevra alanımız da çok yoktu. Emre'nin şapkadan tavşan çıkardığını gördük. Tabii ki bu bir ekip işi ama her ekibin lideri vardır. Transfer döneminin yıldızı Emre oldu. Türk futbolun, futbolun kalbinden gelen kişilerle yönetilmesinin ne kadar doğru olduğunu anladık." (HABER MERKEZİ)