Ali Koç'tan TFF yorumu: Değişimin kazanması daha iyi oldu

TFF seçimleriyle ilgili konuşan Ali Koç, "Değişimin kazanması daha iyi oldu. Yıllar sonra o malum unsurları içinde bulundurmayan bir federasyon geldi" dedi.

Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün temmuz ayı olağan Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuştu. Koç, TFF seçimlerine de değindi.

Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

AZİZ BAŞKAN'IN BURADA OLMASI ÇOK ANLAMLI: Hepimiz Olimpiyatlara giden tüm sporcularla gurur duyuyoruz. İnşallah en yüksek sayıda madalya ile dönerler. Çünkü ülkemiz bunu hak ediyor. Belki 27 sporcu Paris'e başka kulüplerden gitse teşekkür ederlerdi ancak biz olunca çok konuşan çıkmıyor. Antrenörlerimize, sponsorlarımıza teşekkür ederim. Aziz Başkan'ın burada olması çok anlamlı. Dünyanın en büyük spor kulübü olma vizyonunu Fenerbahçe'ye o yerleştirdi. Aziz Yıldırım'ın mevcudiyeti, başkan kim olursa olsun destek vermesi büyük bir rekabet avantajı kazandırır. Bunu inşallah ileriki günlerde göreceğiz. Burada olduğu için başkanımıza ve arkadaşlarına teşekkür ederim.

DEĞİŞİMİN KAZANMASI İYİ OLDU: Giden geleni aratır mı? Başkanınız olarak şunu söyleyebilirim; değişimin kazanması daha iyi oldu. Yıllar sonra o malum unsurları içinde bulundurmayan bir federasyon geldi. Fenerbahçe ile ilişkileri nasıl olur bilemem. Bu saatten sonra söylemler değil eylemler önemli. Adil iklim sağlanırsa destekçisi olacağız. Bu TFF o malum kulübü ittirecek diyemeyiz ama gidenlerin ittireceği kesindi. O yüzden bu değişiklik oldu. Gidenin arkasından konuşmak istemiyorum ancak Fenerbahçe'ye büyük zararları oldu.

KURULLARIN LİYAKATLE KURULMASINI İSTİYORUZ: TFF seçimlerinde isyan edenler kazandı. Sonucu pek çok yer için sürpriz oldu. Bir ittifak kazandı. Bu ittifak kendinden oldu. Bu ittifak futbolun bağımsız olması anlamında çok önemli. Devletin çorbada tuzu olacak ancak biz sahada devletin elinin olmamasını istiyoruz. Kurulların liyakatle kurulmasını istiyoruz. Bir kulübün transfer tahtası kapandığında sihirli bir olmamasını istiyoruz. 99 puan topladık, 7,5 milyon dolar aldık. Anadolu kulüpleri bu az gelir nedeniyle müdahaleye açık hale geliyor. Futbolun dünya çapında olması için devlet destek olacak. Devlet olmasa bu stattlar olur muydu? Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı... Herkes topa girmeli. Kısır bir rekabet içerisindeyiz. Seçim öncesi Fenerbahçe ve Beşiktaş tepki gösterdi. Fenerbahçe ve Beşiktaş camiaları seçim öncesi TFF'ye yürüyüş yapsaydı, sizce aday olabilir miydi? İnsanlar açık açık tepkiden çekiniyorlar.

MOSTUROĞLU İLE ASGARİ MÜŞTEREKTE BULUŞTUK: Hafta içi Şekip Mosturoğlu ile toplantı yaptık. Asgari müşterekte buluştuk. Yıllarca beraber çalıştık. Bu toplantıya katılmamayı düşünüyorduk ama her şey geride kaldı. Güzel bir hava var. İnşallah divan kurulu camiaya güzel bir hava getirir. Fenerbahçe'nin yüksek mertebesi her zaman yönetimin yanında olmuştur. İnşallah böyle devam eder."

(SPOR SERVİSİ)