Ali Mahir Başarır ve Mustafa Varank'tan 'teğmen' kavgası: 'O kadar utanmazsın ki'

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması AK Partili Mustafa Varank ve CHP'li Ali Mahir Başarır arasında gerileme neden oldu.

Abone ol

DUVAR - Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenler, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı ile çember oluşturup and içti. Kılıç çatan teğmenlerin ortasına geçen devre birincisi Ebru Eroğlu, her sene okunan "Cumhuriyet Yemini"ni okuttu.

'ASIL NİYETİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı mezuniyet töreninde teğmenlerin yemini tartışması sürerken, AK Parti Milletvekili Mustafa Varank, "CHP'nin boyasını azıcık kazıyınca vesayet dönemine duydukları özlem hemen ortaya çıkıyor. Lafı hiç eğip bükmeye gerek yok; askerlik kurumu kural ve disiplin gerektirir. İçeriği ne olursa olsun, üniforma giyen kişi slogan atamaz, korsan yemin töreni düzenleyemez! Bu ülkede kimse 'Trikopis’in askeri' olacak kadar alçalmaz ama siz, Kahraman askerlerimize 'Mustafa Kemal'in itleri' diyerek saldıranlarla kol kola girecek kadar iki yüzlüsünüz. Şanlı ordumuzu vesayetçi özlemler ile gündem etmeye çalışanların asıl niyetini çok iyi biliyoruz. Sadece son bir kaç haftada yaşanan eski Türkiye görüntülerinin hamiliğine soyunan CHP yöneticileri iyi bilsin ki; Türkiye'yi vesayetçi günlerine geri döndürmeye çalışanlarla da Cumhurbaşkanımıza hakaret edenlere kol kanat gerenlerle de ona oy verenlere 'gerizekalı' diyenleri onur konuğu yapıp baş tacı edenlerle de her alanda mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

'PROVOKATÖRLÜK YAPMA'

Varank'ın paylaşımına yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Sen CHP’nin boyasını bırak, adını dahi ağzına alamayacak birisin! Siz, Mustafa Kemal’in askeriyiz diyen teğmenlerden rahatsız olan, "keşke Yunan kazansaydı" diyenlerden medet uman; eyalet ve özerklik isteyenlerle kol kola giren ve zamanında ülkeyi FETÖ’ye teslim etmiş tiplersiniz. Ortada korsan bir yemin falan yok, yıllardır yapılan bir Subaylık yemini var! Sayın Varank, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi dergisini aç da biraz kurumlarla ilgili bilgi sahibi ol. Provokatörlük yapma" ifadelerini kullandı.

'BEYNİ EMCÜKLENMİŞ'

Varank, kendisine sert yanıt veren Başarır ve CHP yöneticileri için 'beyni emcüklenmiş' ifadelerini kullanarak paylaşımını şöyle sürdürdü:

"Benim ve Türkiye'nin tek rahatsız olduğu husus Sayın Başarır: Senin gibi Türk ordusuna "satılmış" diyebilecek kadar ileri giden "beyni emcüklenmiş geri zekalı CHP yöneticilerinin", Kurtuluş Savaşı kahramanı Gazi Başkumandan Mustafa Kemal Paşa'nın adını her fırsatta istismar ederek, vesayetçilik heveslerini hortlatmaya çalışmalarıdır. NOT: Paylaşımımda, CHP Genel Başkanının baştacı edip, alkışlattığı ifadeler geçtiği için takipçilerimden özür dilerim."

'AYNI SIRADA OTURMAKTAN UTANÇ DUYUYORUM'

Varank'ın bu sözlerine tekrar yanıt veren Başarır ise, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Varank, Sen o kadar utanmaz, iki yüzlü bir insansın ki suçsuz bir kadının dahi sözlerini istismar edebiliyorsun! Kimin neyi istismar ettiği açık bir biçimde ortada. İşinize gelince Gazi Mustafa Kemal Paşa diyorsunuz, işinize gelmeyince de hakaret ediyorsunuz. Dün Atatürk’ün adından rahatsız oluyordunuz, bugün de "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" diyenleri vesayetçilikle suçluyorsunuz. Asıl vesayetçilik, ABD’ye gidip maklube sofralarında ülke dizayn edenlerdir. Asıl vesayetçilik, işine geldiğinde Atatürk’ün adını kullanarak siyaset yapanlardır. Askerlerimizin başına çuval geçirildiği, Genelkurmay Başkanı'nın tutuklandığı bir ülkede iktidarın bakanlığını yapmış ve şimdi de "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" diyen genç teğmenlerden rahatsız olan bir milletvekiliyle aynı sırada oturmaktan Türk Milleti adına utanç duyuyorum."

(SOSYAL MEDYA)