Almanya 36 yıl sonra ilk kez yenildi

Almanya, Dünya Kupası'na Meksika mağlubiyetiyle başladı. Turnuvanın iddialı takımlarından olan Panzerler 36 yıl sonra ilk kez bir turnuvaya mağlubiyetle başladı.

Abone ol

DUVAR - Son dünya şampiyonu Almanya, Rusya’da kötü bir başlangıç yaparak Meksika’ya 1-0 mağlup oldu. Almanya turnuvada 1982’den bu yana ilk kez bir açılış maçından mağlup ayrıldı. Milli takım teknik direktörü Joachim Löw Meksika mağlubiyetinden ders almaları gerektiğini, ancak radikal değişiklik düşünmediğini ve son dünya şampiyonunun kupaya ilk rauntta veda etmesinin söz konusu olamayacağını söyledi.

Final turnuvasının ilk maçında yenilmeye alışık olmadıkları için büyük hayal kırıklığına uğradıklarını belirten Joachim Löw Alman on birinin ilk yarıdaki bozuk oyunuyla ilgili olarak şunları söyledi: "İlk 45 dakikada kötü oynadık. Alışılmış paslaşmalarımızı gösteremedik. Hücum sırasında çok top kaptırdığımız için Meksikalılar boş alanlardan yararlanabildiler. İkinci yarıda baskıyı arttırabildik."

Almanya Milli Takımı 2018 Dünya Kupası öncesi 942 uluslararası maç oynadı. İlk maçını 5 Nisan 1908'de İsviçre ile yaptı. Bu karşılaşmayı 5-3 kaybetti. Toplamda 550 galibiyet, 190 beraberlik ve 202 yenilgi alırken 2 bin 118 gol atıp kalesinde bin 105 gol gördü. Bu müsabakalarda 937 futbolcu forma giydi.

Teknik Direktör Joachim Löw, Rusya'daki kupa öncesi Alman Milli Takımı'nın başında 162 karşılaşmaya çıktı. Löw, Almanya Milli Takımı'nı Rusya'da yarı finale taşıması hâlinde, 168 maç ile rekoru elinde bulunduran ve 1977 yılında hayatını kaybeden futbol adamı Sepp Herberger'i yakalayacak.

Göreve Ağustos 2006'da gelen 58 yaşındaki Löw yönetimindeki Panzerler, bu dönemde oynadığı maçlarda 107 galibiyet, 30 beraberlik ve 25 mağlubiyet aldı. Löw bu süre zarfında 121 oyuncu oynattı. Bu futbolculardan 96'sı ilk kez Löw döneminde Alman Milli Takımı forması giydi. Almanya Löw yönetiminde katıldığı Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası turnuvalarında sadece 2014'te mutlu sona ulaştı.

11 KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Almanya, 2018 Dünya Kupası F Grubu'ndaki ilk rakibi Meksika ile daha önce 11 kez karşılaştı. Bu maçlardan beşini kazanırken beşinde de berabere kaldı, sadece bir kez sahadan yenik ayrıldı. Dünya Kupası'ndaki üç maçı da Almanya kazandı.

Dünya Kupası'ndaki ilk maçlarında 36 yıldır yenilmeyen Almanya, en son İspanya'daki 1982 Dünya Kupası'nda Cezayir'e 2-1'lik skorla mağlup olmuştu. Şampiyonluğa ulaştığı 2014 Dünya Kupası'ndaki ilk sınavında, Pepe'nin kırmızı kart gördüğü maçta Portekiz'i 4-0 yenmişti.

Alman Milli Takımı'nda en fazla forma giyen futbolcu, 1980-2000 yılları arasında 150 kez sahaya çıkan Lothar Matthäus. Mevcut kadronun bu açıdan en tecrübeli ismi 91 kez milli formayı sırtına geçiren Thomas Müller.

EN GOLCÜ KLOSE

Alman Milli Takımı tarihinin en golcü futbolcusu, oynadığı 137 maçta 71 gol kaydeden Miroslav Klose. Klose ayrıca Dünya Kupası tarihinin de en golcü oyuncusu. Alman forvet, 2002-2014 yılları arasında forma giydiği dört şampiyonada oynadığı 24 maçta 16 gol kaydetti. Şu an 39 yaşında olan Polonya doğumlu eski futbolcu, Löw'ün Rusya'daki teknik ekibinde yer alan isimlerden biri.

Almanya'nın Klose'den sonra milli formayla en fazla gol atan futbolcusu ise Gerd Müller. Klose'nin oynadığı milli maç sayısının yarısına dahi yetişemeden bu başarıyı gösteren Gerd Müller, 62 karşılaşmada 68 gol kaydetti.

Almanya'nın Rusya'daki kadrosunun en golcü ismi ise gösterişsiz ama etkili futboluyla bilinen Thomas Müller. 91 maçta 38 kez rakip fileleri havalandıran bu futbolcunun Dünya Kupası turnuvalarında şu ana kadar 10 golü bulunuyor. (Kaynak: DW Türkçe)