Almanya Savunma Bakanı: Güçlü ve savaşmaya hazır silahlı kuvvetlere ihtiyacımız var

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Rusya'nın Ukrayna operasyonunun dönüm noktası olduğunu belirterek, "Kendimizi savunabilmek için güçlü, savaşmaya hazır silahlı kuvvetlere ihtiyaç var" dedi.

Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Sosyal Demokrat Partili Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Alman Dış İlişkiler Konseyi’nde yaptığı konuşmada hazırlıkları devam eden Ulusal Güvenlik Stratejisi'nin ana hatlarını anlattı.

BBC Türkçe'den Değer Akal'ın haberine göre Nazi döneminin yol açtığı şüphelerin aşılması gerektiğini savunan Lambrecht, bugün Almanya’nın güçlü bir demokrasi olduğunu, Alman Silahlı Kuvvetleri Bundeswehr’in de Avrupa'da güvenliği sağlayan merkezi bir aktör olarak görülmesi gerektiğini söyledi. 

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını önemli bir dönüm noktası  (Zeitwende) olarak nitelendiren Lambrecht, Almanya’nın 73 yıllık demokrasisi ve 67 yıllık demokratik silahlı kuvvetleriyle artık başka bir ülke olduğunu ve özgüvenini de yeniden tesis ettiğini söylerken, günümüzde güçlü bir orduya, caydırıcılığa sahip olmanın da hiç olmadığı kadar büyük önem taşıdığını anlattı.

Alman Bakan, “Bizim, tehlike anında, hem kendimizi hem ittifakımızı savunabilmemiz için güçlü, savaşmaya hazır silahlı kuvvetlerine ihtiyacımız var. Bu, 2022 yılında artık sadece teorik bir fikir oyunu değil, bir realite” şeklinde konuştu.  

Son dönemde ABD’nin dikkatlerini Hint-Pasifik bölgesine çevirdiğine de işaret eden Lambrecht, şu değerlendirmeyi yaptı:

“ABD gelecekte Avrupa’nın güvenliğini muhtemelen aynı ölçüde garanti edemeyecek. Bunun ne anlama geldiği çok açık. Biz Avrupalılar, en başta da biz Almanlar, başka güçler bize saldırmayı akıllarına dahi getirmeyecekleri şekilde, askeri güç gösterebilmek için, daha fazla adım atmalıyız.”