Almanya: Türkiye için daha sıkı uyarıya gerek yok

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'yle krizde 'sınır'ını çizdi. Merkel, iki ülke arasında silah ticaretinin tamamen yasaklanmasına karşı olduğunu söyledi.

Abone ol

DUVAR - Türkiye'de gözaltına alınan Alman vatandaşları nedeniyle iki ülke arasındaki kriz devam ederken, Berlin'den yeni bir açıklama geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'ye silah ticaretinin tamamen yasaklanmasına karşı olduğunu söyledi. Merkel, NATO müttefiki Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede kilit bir ortak olduğunu, 'silah satışlarının da zaten bir şekilde kısıtlandığını' belirtti. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel dün, insan hakları ihlalleri ve bozulan ilişkiler nedeniyle Almanya'dan Türkiye'ye silah satışının büyük bölümünün askıya alındığını söylemişti.

'SEYAHAT UYARISI YETERLİ'

Merkel, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı hakkında da konuştu. Almanya Başbakanı, şu an için 'daha sıkı bir seyahat uyarısına gerek olmadığı' yorumunu yaptı. Merkel, bu yönde bir karar vermeden önce bekleyeceklerini belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi ziyaret edecek vatandaşlarına yönelik seyahat tavsiyelerinde güncellemeler yapmış ve 'gözaltına alınma ihtimali' vurgulanmıştı. Seyahat uyarısının tehlike seviyesinde ise bir değişiklik yapılmamıştı. (Dış Haberler)