Almanya, vatandaşlığa geçişi nasıl kolaylaştıracak?

Almanya'da planlanan yasa değişikliği ile vatandaşlığa geçişlerin kolaylaştırılması hedefleniyor. Peki ama nasıl? DW Türkçe, beş başlıkta yeni vatandaşlık reformunu derledi.

DUVAR - Almanya'da koalisyon hükümetini oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) Almanya vatandaşlığına geçişleri ve çifte vatandaşlığı kolaylaştıran yasa taslağını görüşüyor. Taslak, Federal Meclis ve Eyalet Temsilciler Meclisi'nin gündemine gelmesi ve onaylanmasının ardından yürürlüğe girecek. İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre Almanya'da yabancı bir ülkenin vatandaşlığına sahip 12 milyon kişi yaşıyor. Bunlardan 5 milyon 300 bini en azından 10 yıldır Almanya'da yaşıyor. Görüşülen yasa değişikliği taslağı, Almanya'da yaşayan Türkiyelileri de yakından ilgilendiriyor.

Peki Alman Vatandaşlık Yasası'nda planlanan değişikliklerde neler var? Türkiyelilere hangi kolaylıklar sağlanıyor? 

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 2 milyon TL'nin geri ödemesi Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri Fatih Portakal asgari ücreti hesapladı: 'Verirler mi?' 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda