Almanya'da denetim başladı: Kara sınırlarında kontroller nasıl yapılacak?

Almanya’ya gitmek isteyenleri sınır kontrollerinin başlayacağı 16 Eylül itibariyle neler bekliyor? Alman hükümetinin kontrolleri başlatma kararı AB’de nasıl yankı buldu?

DUVAR - Almanya'ya kara yoluyla gelmek isteyenler için yeni bir dönem başladı. Hükümetin 6 ay süreyle ülkenin tüm kara sınırlarında kontrollerin başlatılması kararı yürürlüğe girdi. 

Karar, İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın 9 Eylül'de yaptığı açıklamayla ilan edildi. Faeser, sınır denetimlerinin yapılması emrinin "iç güvenliğinin korunması ve düzensiz göçün önlenmesi" gerekçesiyle verildiğini duyurdu. 

Peki kararın kapsamı ne, ne kadar süreyle ve nasıl uygulanacak? Avrupa Birliği'nde (AB) "Almanya Schengen'i askıya aldı" tepkisine yol açan kararın ardında ne yatıyor?

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten gram altın uyarısı: Çok pişman olursunuz... En güvenilir arabalar seçildi: Japon markaları zirvede Özgür Erdursun açıkladı: Emekli aylıklarında ciddi düşüşler yaşanacak İngiliz devinden dolar/TL tahmini: Yıl sonunda ne kadar olacak? Arda Güler'e 10 milyon liralık araba hediye edildi Başkan Adams'a suçlamalar: İstanbul'da eğlence mekanlarında ağırlandı