Almanya'da Ece Sarıgül'ü öldüren saldırgana müebbet hapis cezası

Almanya'nın Ulm kentinde 14 yaşındaki Ece Sarıgül'ü öldürme suçlamasıyla yargılanan saldırgan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

DUVAR - Almanya'da 5 Aralık 2022 tarihinde okula giden 14 yaşındaki Ece Sarıgül'ü öldürüp arkadaşı Nerea M.'yi yaralayan saldırgan, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

AA'nın aktardığına göre, Ulm Bölge Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, Eritreli sanığın 'kasten cinayet' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına hükmedildi. Mahkeme kararına temyiz yolunun açık olduğu bilgisi paylaşıldı.

15 SENE SONRA DENETİMLİ SERBESTLİKLE SALIVERİLEBİLİR

Ulm kenti yakınlarındaki İllerkirchberg beldesinde 5 Aralık 2022'de Eritreli bir saldırgan, okula giden Ece Sarıgül'ü bıçaklayarak öldürmüş, arkadaşı Nerea M.'yi yaralamıştı. Saldırıyı yapan 27 yaşındaki sığınmacı hakkında hazırlanan iddianamede, yabancılar dairesindeki çalışanları kimlik düzenlemeye zorlamak için bıçakla yola çıktığı ve elindeki bıçağı gördükleri düşüncesiyle Ece Sarıgül ile arkadaşı Nerea M.'ye saldırdığı belirtilmişti. 

Deutsche Welle (DW) Türkçe'nin haberine göre, saldırganın, 'cinayet ve ağır yaralamayla sonuçlanan cinayete teşebbüs' suçlamasıyla yargılandığı davada mahkeme heyeti, zanlıyı 'ağır suçlu' bulduğunu açıklayarak ömür boyu hapis cezasına çarptırdığını açıkladı. Bu ise 27 yaşındaki saldırganın Almanya Ceza Yasası'na göre, 15 sene sonra sadece özel ve istisnai durumlarda denetimli serbestlikle salıverilebileceği anlamına geliyor. 

SANIK SINIR DIŞI EDİLECEK Mİ?

Mahkeme heyeti, kararına gerekçe olarak, saldırganın cinayetteki 'aşağılık' tutumunun belirleyici olduğunu bildirdi. Saldırganın iki çocuğa önce selam verdiği ve onları kandırdığı, akabinde de aniden saldırmaya başladığına işaret eden heyet, saldırganın planını riske atmamak için çocukların tepki vermesine fırsat bırakmadan onları yanıltarak saldırıyı gerçekleştirdiğini ve cinayet suçlamasını doğrulayan pek çok delilin tespit edildiğini söyledi.

Öte yandan, sorumlu savcılığın verdiği bilgiye göre, müebbet hapis cezasına çarptırılan suçlunun, cezasının bir kısmını yattıktan sonra ülkesine sınır dışı edilip edilmeyeceği konusu henüz belirsizliğini koruyor. Sorumlu savcı, ilgili prosedürden prosedürden önce cezanın onanması sürecinin bekleneceğini söyledi. (DIŞ HABERLER)