Almanya'da 'gurbetçi' temalı reklam filmi tepki topladı

Marketi zinciri Aldi‘nin, Türkiyeli bir göçmeni konu aldığı reklam filmi ırkçılık ve göçmen karşıtlığı eleştirilerini beraberinde getirdi.

Abone ol

DUVAR - Almanya'da marketi zinciri Aldi‘nin 7 Ekim’de yayınladığı reklam filmi, Türkiye’de tartışmalara yol açtı. Türkiye'ye dönen bir göçmenin ailesine çikolata getirdiği reklam filmi, sosyal medyada ırkçılık ve göçmen karşıtlığını gündeme getirdi. Havalimanı kontrolünde 'şüpheli' izlenimi verilen Türkiye vatandaşının resmediliş şekli, sosyal medyada tepki topladı. 

“Can'ın #ALDIhikayesi: Ailesiyle tatlı bir buluşma" başlığı ile YouTube'da yayınlanan reklam, elinde bir çanta ile havalimanı sırasında bekleyen Can'ın uçakla İzmir’e seyahatini konu alıyor. Pasaporta vurulan damgada görülen 1996 yılı, olayın o tarihte geçtiğine işaret ediyor.

Can, Türkiye’ye varınca taksi ile ailesinin yanına gidiyor. O sırada görülen kadın adama “Getirdin mi?” diye bir soru yöneltiyor. Adam daha sonra çantasını açıp çikolataları gösteriyor. Videonun sonunda ise, 'gerçek' Can ve ailesinin bir fotoğrafı yer alıyor. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)