Almanya'da 'Türkiye'ye turist göndermeme' çağrısı

Alman Sol Parti lideri Katja Kipping'den Türkiye'ye turizm boykotu çağrısı yaptı. Kiiping, "Eğer federal hükümet diktatörle yakın olursa, o zaman bizim turizm boykotunu gözden geçirmemiz gerekir" dedi.

Abone ol

DUVAR - Türk-Alman gazeteci Deniz Yücel'in tutuklanması ve Türkiyeli bakanlara Almanya'da referandum propagandası yapma izni verilmemesi nedeniyle Ankara-Berlin hattındaki gerilim sürerken, Alman Sol Parti lideri Katja Kipping'den Türkiye'ye turizm boykotu çağrısı geldi.

Kipping, turizm boykotunun demokrasi ve insan hakları adına bir protesto olarak yapılması gerektiğini savunarak, "Sıradışı bir devletin plajlarında güneşlenirken kim kendini rahat hissedebilir ki?" diye sordu.

Tagesschau gazetesine konuşan Kipping, Cumurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Eğer federal hükümet diktatörle yakın olursa, o zaman bizim turizm boykotunu gözden geçirmemiz gerekir" dedi. Kipping, 'Türkiye'nin harika insanlara sahip olan güzel bir ülke' olduğunu vurgulasa da, "Erdoğan'sız daha da güzel olurdu" dedi. (Dış Haberler)

Alman turistler Türkiye'ye gelmiyor