Alo casus hattı: Telefonunuzu dinleyen ajanlarla tanışmak artık mümkün

Bilgilerinizi kaydeden casuslar artık bir telefon kadar yakınınızda. Almanya'da bir grup sanatçı, sade vatandaşın ajanlarla görüşme hayalini gerçekleştirebileceği bir girişime imza attı.

Abone ol

DUVAR - Almanya'daki ‘Peng!' isimli bir sanat grubu, internet üzerinden casuslarla konuşma imkânı veren bir hat kurdu. İnternet bağlantısının olduğu her yerde kurulabilen ve dışarıdan bakıldığında sıradan bir telefon gibi görülen ‘Call a Spy' (Casus Ara) hattında yer alan telefon numaralarıyla arayan kişi ile veritabanından rastgele seçilen bir ajan arasında bağlantı kuruluyor.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Peng'den Ariel Fischer, "Telefon numaralarının birçoğu internette var. Kimileri profesyonel kuruluşlardan, kimileri de istihbarat sızıntılarından edinilmiş numaralar. Kanada Güvenlik ve İstihbarat Servisi, NSA, CIA, FBI, BND, BfV gibi birçok istihbarat servisinden ajan var. İtalyan ve Fransız istihbarat servislerinden numaralar da mevcut. Ayrıca Call a Spy'ı başka ülkelere de taşıyabilmemiz için bize yeni numaralar bulabilecek kişiler arıyoruz" ifadelerini kullandı.

AJANLARLA YÜZLEŞME FIRSATI

Fischer, bu proje ile ‘Hollywood filmlerinde karanlık odalarda oturan ve her şeyi kontrol eden ajanların da aslında birer insan olduğunu, hükümetin verdiği görevleri uygulayan ve bizleri korumakla yükümlü kişiler olduğunu' göstermek istediklerini söyledi. Fischer hat sayesinde dinlemelerle ilgili ahlâki meselelerden ajanın kişisel görüşlerine kadar birçok şeyin konuşulabildiğini belirtti. (Sputnik)