Alpay Özalan, 'Meclis'e kavga etmeye gelmedim' demişti

AK Partili Alpay Özalan, vekil seçildiğinde verdiği bir söyleşide, "Meclis'e kavga etmeye gelmedim. Milletime alanım dahilinde hizmete geldim" demişti.

Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu'nda TİP Milletvekili Ahmet Şık'a saldıran AK Partili Alpay Özalan, 2018'de ilk kez vekil seçildiğinde "Cumhurbaşkanımıza hakaret eden karşısında beni bulur" sözleri üzerine "Meclis'e bodyguard olmaya geldiği" yönünde eleştiriler almıştı.

Özalan'ın aradan geçen yıllarda Meclis'teki birçok kavgaya karışmasından önce verdiği bir söyleşide, "Kesinlikle Meclis'e kavga etmeye gelmedim" demişti.

Özalan'ın açıklamaları şöyle olmuştu:

"Cumhurbaşkanımız sadece AK Parti'nin değil, tüm milletimizin cumhurbaşkanı. Herkes bu makama saygı göstermek zorunda. Kesinlikle Meclis'e kavga etmeye gelmedim. Milletime alanım dahilinde hizmete geldim buraya. Ama Cumhurbaşkanımıza geçmişte yapılmış bir saygısızlık var. 23 Nisan'da ona yapılan saygısızlığı hiçbir zaman içime sindiremedim. Ve sindirmeyeceğim de... Benzer bir saygısızlık yapılırsa gereken cevabı veririm"

Futbolculuğunuz döneminde de agresif tavırlarıyla öne çıkan Özalan, "Sporcuyken agresifliğim başarı getiriyordu. Mevkim onu gerektiriyordu. Mecliste ise görevim hem savunma, hem hücum (gülüyor). Parti olarak kolektif biçimde takım oyunu sergileyeceğiz, benim mevkim de belli, savunma ve hücum..." demişti.

(ALINTI)