Altay'da teknik direktör Özbalta istifa etti

Lige iyi başlayan fakat sonrasında düşüşe geçen Altay'da teknik direktör Serkan Özbalta yönetime istifasını sunacağını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Altay'da teknik direktör Serkan Özbalta, Sivasspor karşısında alınan 2-1'lik yenilginin ardından görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Maç sonunda açıklama yapan Özbalta, "İki ayımı dolu dolu geçirdim. Gecem gündüzüm bambaşka bir seyre döndü. Çok büyük fedakârlık yaptık oyuncularla birlikte. Altay yönetimine istifamızı sunacağız, onlar gerekli değerlendirmeleri yaparlar" dedi.

Mustafa Denizli'den boşalan teknik direktörlük görevine 27 Ocak 2022'de geçen Serkan Özbalta, 7 maçta 3 galibiyet ve ikişer beraberlik ve mağlubiyet aldı. 18 yıl sonra Süper Lig'e çıkan Altay, 30. hafta itibariyle 29 puanla 17. sırada bulunuyor.

KULÜPTEN AÇIKLAMA

Altay'ın kulüp başkanı Özgür Ekmekçioğlu, teknik direktör Özbalta'nın istifa kararıyla ilgili olarak, "Hocamız ile hafta boyunca yaptığımız görüşmelerde böyle bir yönelimi yoktu. İzmir’e dönüşte kendisiyle yeniden bir araya gelerek durumu değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı. Özbalta'nın istifa kararının "anlık duygusal bir karar" olduğunu belirten Ekmekçioğlu şu ifadeleri kullandı:

"Mücadelemizi sonuna kadar sürdürmek ve Altay’ımızı sezon sonunda hedefimize ulaştırmak istiyoruz. Bu süreçte doğal olarak yıpranmalar olacak. Hocamız ile hafta boyunca yaptığımız görüşmelerde böyle bir yönelimi yoktu. İzmir’e dönüşte kendisiyle yeniden bir araya gelerek durumu değerlendireceğiz." (AA)