UBS müşterilerine altın yatırımlarını kapatmalarını tavsiye etti

Zürih merkezli yatırım bankası UBS, piyasaların altının daha düşük bir seviyede dengeleneceğine işaret ettiğini belirterek, müşterilerine 'altın pozisyonlarınızı kapatın' tavsiyesinde bulundum.

Abone ol

DUVAR - Altın fiyatları haftaya ortalama yüzde 1'lik kayıpla başladı. Gram altın 482 liradan satılırken, çeyrek altının fiyatı alış fiyatı 775, satış fiyatı ise 792 liraya geriledi. Altının ons fiyatı ise 1772 dolar...

UBS'DEN MÜŞTERİ NOTU

Altın fiyatlarındaki gerilemede, yatırım bankası UBS'nin müşteri notu da etkili oldu. Bloomberght'de yer alan habere göre UBS Asya Pasifik Kur ve Emtia Müdürü Dominic Schneider, müşterileriyle paylaştığı bir notta, “Eğer taktiksel bir pozisyonunuz varsa kapatın, stratejik bir pozisyonunuz varsa hedgeleyin. İyileşen küresel ekonomik görünüm piyasaların daha düşük bir seviyede dengeye geleceğine işaret ediyor. Böyle bir durumda neden çok fazla güvenli varlık tutasınız ki” tavsiyesinde bulundu.

FED ETKİSİ

Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması ve varlık alımı azaltımı takvimiyle ilgili daha fazla ipucu için çarşamba günü açıklanacak Fed tutanakları da altın fiyatları üzerinde etkili olacak.