Altında sert yükselişler kapıda: Gümüşe dikkat

İsrail-Filistin savaşının Lübnan’a sıçraması, ‘güvenli liman’ olan altına yönelişi hızlandıracak. İsrail, Litani Nehrine kadar olan bölgeyi işgal ederse altında daha sert yükselişler çok muhtemel.

BORSA İSTANBUL YERİNDE SAYIYOR, ALTIN YENİ REKORLARA KOŞUYOR

Borsa İstanbul bir haftayı daha 10,000 puanın altında tamamladı. Altın ise rekorlarla yoluna devam ediyor. Borsa İstanbul'da yatırımcıyı motive edecek herhangi bir gelişme yok ve kısa vadede de olması beklenmiyor. Ekonomide durgunluğun yansımalarının artarak devam ediyor olması bunun temel sebebi. BIST 100 endeksi, en düşük 9,696.01 ve en yüksek 10,108.15 puanı gördükten sonra geçen haftayı, bir önceki hafta kapanışına göre yüzde 1.24 değer kaybederek 9,777.46 puandan tamamladı. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı geçen hafta yüzde 1.99 artışla 2,923 TL'ye, cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 4.85 yükselişle 20,052 TL'ye çıktı. Bir önceki hafta sonu 4,800 TL olan çeyrek altının satış fiyatı yüzde 4.77 artarak 5,029 TL'ye yükseldi. Artık ons altında 3,000 dolar seviyesi abartılı bir beklenti olarak yorumlanmıyor. Doğal olarak gram altında da yeni rekorlar beklenmeli... Hele ki, Ortadoğu’da İsrail-Filistin savaşının Lübnan’a sıçraması, ‘güvenli liman’ olan altına yönelişi hızlandıracak. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından, altında yeni bir yukarıya doğru hareket beklenebilir. Eğer ki İsrail Lübnan'a kara harekâtı başlatır ve Litani Nehrine kadar olan bölgeyi işgal ederse altında daha sert yükselişler olması çok muhtemel. Geçen hafta ABD Doları yüzde 0.12 değer kazanarak 34.1570 TL'ye, Euro da yüzde 0.40 artışla 38.2210 TL'ye çıktı. Doların ve Euro'nun kısa vadede sert yükseleceğine yönelik yorumları dikkate almamakta fayda var. Yatırım fonları geçen hafta yüzde 0.24 ve emeklilik fonları yüzde 0.33 değer kazandı. Yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 3.72 ile 'kıymetli maden' fonları oldu.

Haberin Devamı
En iyi hibrit SUV modelleri seçildi: Satışları tavan yaptı Uzmanı anlattı: Altın alınır mı? Rekor güncelleme: Promosyon rakamları değişti İslam Memiş'ten altın için '5 gün' uyarısı: Zamanı geldi Altında sert yükselişler kapıda: Gümüşe dikkat 'Beğenilen siyasetçiler': Erdoğan'ı bir isim geçti, hiçbiri çoğunlukta