Altını artık tutamazsınız, uçuşa başladı!

Altının zirve üzerine zirve denemesini bu yıl sıklıkla göreceğiz. Yıl sonu ons altının 3,000 doları bulabileceği iddiasını abartılı buluyordum, artık bu rakamın test edilebileceğini düşünmek mümkün.

ALEM BUYSA ALTIN KRAL!
Rusya-Ukrayna savaşı, İsrail’in Gazze’deki insansızlaştırma operasyonu, derken İran ile İsrail’in doğrudan sıcak çatışmaya girmesi... Bunlar şu anda yaşanan sıcak çatışmalar, ama bundan daha fazlası potansiyel olarak bekliyor ve her an patlayabilir. Sıralayayım: Batı yanlısı Moldova’nın Gagavuzya ve Transdinyester Cumhuriyeti ile yaşadığı gerilim, bir anda Romanya’yı ve Rusya’yı karşı karşıya getiren bir savaşa dönüşebilir. Aynı durum Kaliningrad ile Estonya arasında bir bağlantı açılması girişimi sebebiyle, Rusya ile Almanya’yı karşı karşıya getirebilir. Beyaz Rusya ile Polonya arasında bir sıcak çatışmanın başlaması için küçük bir kıvılcım yeterli olabilir. Öte yandan, Tayvan’da iktidara gelen batı yanlısı hükümet gerilimi tırmandırıyor ve birkaç ay içinde Çin Halk Cumhuriyeti’nin Tayvan’ı işgal edeceğini iddia ediyor. Savaş demek, altının değerinin sıçraması demek... Ancak altını destekleyen tek faktör bu değil, aynı zamanda Çin verilerinin de iyileşmeye başlamasıyla değerli metallere olan talep artıyor. Kripto paraların kırılganlığı bu hafta sonu çatışma sebebiyle yaşanan kayıplarla bir kez daha gündemde. Fed büyük olasılıkla faiz indirimini yaz sonuna kadar erteleyecek olsa da bu gelişme büyük olasılıkla ons altını fazlaca etkilemeyecek. Yani altının zirve üzerine zirve denemesini bu yıl sıklıkla göreceğiz gibi... Yıl sonu ons altının 3,000 dolara bulabileceği iddialarını fazlaca abartılı buluyordum, ama artık bu rakamın bile test edilebileceğini düşünmek mümkün.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'altın' uyarısı: Elinde dolar ve eurosu olanlar... Meteoroloji turuncu kodla uyardı: Kuvvetli sağanak başlıyor Oranlar değişti: İşte 2 milyon TL'nin aylık getirisi Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Temmuz benzin, mazot fiyatları Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı 'Gavad', I. Kavad'dan mı geliyor?