Altınok: CHP’nin geldiği nokta olacak iş değil

DEM Parti'nin Ankara'da 3 ilçe aday göstermemesini değerlendiren Cumhur İttifakı Adayı Turgut Altınok, "CHP’nin geldiği nokta maalesef Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyor. Olacak iş değil" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, DEM Parti'nin Ankara'daki üç ilçede aday göstermemesiyle ilgili gelen bir soruyu yanıtladı.

Altınok, şunları söyledi:

"Yani bu çok üzücü Ankara Milli Mücadelemizin merkezi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'mizin başkenti. Binlerce şehidimiz, gazimiz var. Başkentte iş birliği Ankara adına, başkentimiz adına devletimiz adına çok üzücü. Ne diyor Atatürk? Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır. Önce vatan. Yani bir kaç belediye, belediye meclis üyesi almak için şöyle bir pazarlığı yapmak ülke adına, devlet adına, birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz adına çok vahimdir. Dolayısıyla binlerce şehidimiz, iki ayağını veren, PKK saldırılarında iki gözünü veren nice kahraman gazilerimiz var. Bunlara sorduğumuz zaman vatan sağ olsun diyorlar. Dolayısıyla sadece üç ilçe değil, Ankara'nın tamamında bir iş birliği gözüküyor. Üstelik bu adayların bir tanesi de sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın özellikle MHP'den transfer ettiği bir adaydır. Ankaralı bilir bunu. Yani şehitlerin kemikleri sızlıyor. Gazilerimizi üzüyorlar. Atatürk diyor ki “Benim naçiz vücudum bir gün kara toprak olacak fakat Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet yaşayacaktır’. Bakınız hep söylüyorum Türk, Kürt, Alevi, Sünni kardeştir. Bu vatan hepimizin, ayrım yapan vatan haini kalleştir.  Bunlarla PKK'yı ayırt etmek lazım. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı PKK'yla DEM ile işbirliği yapmıştır. Bu da ifşa olmuştur, yazıklar olsun. Yani makam, mevki için vatanı satanlara, vatan üzerinde pazarlık yapanlara yazıklar olsun. Diyecek başka bir söz yok. Ankaralı bunu kabul etmez. Vatansever Cumhuriyet Halk Partili vatandaşlarımız, devletim bayrağım diyen hiç kimse bunu kabul edemez. Dolayısıyla, kişiler, belediyeler belediye başkanları, partiler gider. Ama baki olan Türkiye Cumhuriyeti devletimizin birliği, beraberliği, bütünlüğü ve kardeşliğimizdir. Dolayısıyla şu an için CHP’nin geldiği nokta maalesef Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyor. Olacak iş değil."