Altınok'tan Peker'e koruma kararıyla ilgili açıklama: Resmi görevliler haksız şekilde itham edildi

Sedat Peker'e koruma kararıyla ilgili haberleri eleştiren AK Partili Altınok, “Birlikte çalıştığım imza sahiplerinin 17-25 Aralık ve 15 Temmuz'daki mücadelesine tüm milletimiz şahit” dedi.

Abone ol

DUVAR - Eski Emniyet Genel Müdürü ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan Sedat Peker'e, daha önce polis koruması verildiğine dair haberler hakkında yazılı açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, emniyet görevlilerinin “haksız bir şekilde ifşa ve itham edildiğini” belirten Selami Altınok, “Son günlerde kamuoyunu meşgul eden şahsın koruma kararına ilişkin haberlerde ve 'FETÖ izi bulundu' başlığıyla servis edilen belgede, resmi sıfat ve görev taşıyan kişiler haksız bir şekilde ifşa ve itham edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Koruma kararında imzası olanlarla birlikte çalıştığını aktaran Altınok, şöyle devam etti:

“Şahsım, birlikte çalıştığım ve koruma kararı verilen belgede adı geçen imza sahiplerinin gerek 17-25 Aralık gerekse 15 Temmuz sürecinde yürüttükleri mücadele ve gösterdikleri duruşa tüm milletimiz ve kamuoyu yakından şahittir. Bunun aksine bir ima, iddia ve iftira her iki dünyada da hak ihlali olup iddia sahiplerini ağır vebal ve sorumluluk altına sokmuştur.”

Anadolu Ajansı, dün "Suç örgütü elebaşı Sedat Peker'e 'DHKP-C tehdidi' bahanesiyle verilen koruma kararında FETÖ izi tespit edildi" başlık bir haber yayınlamıştı.

Ajansın Twitter hesabından paylaştığı belgelerden birinde dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok'un imzası bulunuyordu. Paylaşım daha sonra silindi. 

Altınok, 17-25 Aralık soruşturmalarının ardından görevden alınan Hüseyin Çapkın'ın yerine, Resmi Gazete'de 16 Şubat 2014 günü yayınlanan 2014/5916 sayılı kararname İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanmıştı. 

Selami Altınok, 10 Eylül 2016'da Emniyet Genel Müdürü olarak görevlendirilmişti. 25 Nisan 2018'de istifa eden Altınok, 24 Haziran 2018 seçiminde AK Parti'den Erzurum Milletvekili seçilmişti. (ANKARA/AA)