Altınok'tan Yavaş'a: ‘Nasıl cumhurbaşkanlığı adaylığına devam ederiz’ derdinde

Altındağ’da Siteler esnafıyla buluşan Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "'Nasıl cumhurbaşkanlığı adaylığına devam ederiz' derdinde" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Altındağ’da Siteler esnafıyla buluştu.

Esnaf buluşmasına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, Cumhur İttifakı Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, MHP Altındağ İlçe Başkanı Emin Sıtkı Aktaş, iş insanları ve siteler esnafı katıldı.

'BİZİM İŞİMİZ ÖNÜNÜZÜ AÇMAK, İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRMAK'

Turgut Altınok, Siteler esnafına hitaben yaptığı konuşmada üretimi ve ticareti artırmak için iş insanlarına destek olacaklarını ve onlara kolaylık sağlayacaklarını söyledi. Altınok, “Belediye başkanları şehrin 5 yılını planlamaz, şehrin 5 yılını yönetmez. Belediye başkanları şehrin geleceğini planlar, şehrin geleceğini yönetir. Yani sadece park, bahçe, yol, kanalizasyon, asfalt yapmaz. Kent ekonomisi denilen bir şey var. Yani kentte sanayi ve ticareti belediye başkanları değiştirebilir ve geliştirebilir. Site esnafımız, iş adamlarımız ülkemizin lokomotifidir. Bizim işimiz, önünüzü açmak yolunuzu açmak, Ankara'daki ticareti hareketlendirmek, ticaret hacmimizi, ticaret alanımızı genişletmek ve işlerinizi kolaylaştırmak, zorlaştırmak değil” dedi.

'AKYURT’TAKİ FUAR ALANIMIZI BAŞKENT’İMİZE KAZANDIRACAĞIZ'

Akyurt’taki fuar alanının 5 yıldır tamamlanmadığını hatırlatan Altınok, Ankara’ya kurulacak fuar alanlarının ticareti ve turizmi canlandıracağına dikkat çekti. Altınok şunları söyledi: “Fuar alanımız duruyor. Fuar alanlarının yönetim kurulu başkanı kimdir? Büyükşehir Belediye Başkanı. Söz vermiş ama fuar alanı öylece duruyor. Fuar alanının sizlere neler kazandıracağını sizler daha iyi biliyorsunuz. Geçen gün Ankara Sanayi Odası'nı ziyaret ettiğimde, Sanayi Odası Başkanı söyledi. ‘Başkanım İstanbul'da savunma sanayii fuarı var ve savunma sanayii fuarına katılan yatırımcının kaçta kaçı Ankara'dan İstanbul'a gitti biliyor musunuz?’ dedi. Yüzde 85’i Ankara'dan İstanbul'a gitmiş. İstanbul'a gittiğinde para bırakıyor, otelde kalıyor, alışveriş yapıyor. Yani fuar alanları şehir ekonomilerine ciddi katkı sağlar. Ankara'ya en az bir milyon yabancı turist geliyor. İş insanlarından bahsetmiyorum, sadece turist. Esnafımız kazanır, taksicimiz kazanır. Akyurt’taki fuar alanımızı Başkent’imize biz kazandıracağız.”

'DEVLETİN KURUŞUNU ŞAHSİ GELECEĞİME HARCAMADIM'

Devlet kanyaklarının seçim çalışmasında kullanılmasının etik olmadığını dile getiren Altınok şöyle konuştu: “Yani Ankara'nın her yerinde birinin resimleri var. Bu resimler bedava mı? En azını söyleyeyim, 650 bin lira ile bir buçuk milyon TL arasında gördünüz o boy boy resimler. Değirmenin suyu nereden geliyor? Yani sosyal medyaya harcadıkları parayla beraber Akyurt Fuar Alanı biterdi. Altınok da 20 yıldır görev yapıyor. Devletin kuruşunu şahsi geleceğime harcamadım. Birileri cumhurbaşkanı olmak için 5 yıl uğraştı. Sonra cumhurbaşkanı yardımcılığına heveslendi. Yine hevesleri var ben size söyleyeyim. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını falan düşündükleri yok. ‘Nasıl seçilir, nasıl cumhurbaşkanlığı adaylığına devam ederiz’ derdinde. Yani üç ay sen gittin Ankara'ya uğramadın. 5 yılda Altınok çocuklar, gençler, yaşlılarla, pazarlarda, okullarda, yollarda her gün kapılarını çaldı, dertlerini dinledi.”