'Altunbaş' operasyonunda 8 tutuklama

İzmir'de Altunbaş olarak bilinen suç örgütüne yapılan operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 8'i tutuklandı.

Abone ol

DUVAR - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak', 'nitelikli yağma', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'kasten yaralama' gibi suçlamalar bulunan ve liderliğini Ahmet Altunbaş'ın yaptığı ileri sürülen suç örgütü üyelerine yönelik gözaltı kararı verildi.

DHA'nın haberine göre suç örgütü üyelerinin mağdurları ortak olma vaadi ile tuzağa düşürdükleri, plakası kapatılan araçlarla kaçırdıkları, alıkoydukları ve silahla öldürmeye teşebbüs edip, haksız menfaat temin etmeye çalıştıkları iddia edildi.

Teknik ve fiziki takibin ardından polis, 6 Aralık'ta Narlıdere ilçesinde içinde 6 şüpheli ile mağdurların bulunduğu araca 'dur' ihtarında bulundu. Polisin 'dur' ihtarına uymayan şüpheliler, kaçmaya başladı. Takip sonucu yakalanan 6 şüpheli, gözaltına alındı.

Genişletilen soruşturmada Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda 3 şüpheli daha gözaltına alındı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 4 tabanca, 66 fişek ve çeşitli sayıda uyuşturucu nitelikli hap ele geçirildi. Örgüt lideri Ahmet Altunbaş, M.M.S., F.D., A.Ö., M.V., U.T., M.M.V., S.T. ve M.Y., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Aralarında Ahmet Altunbaş'ın da bulunduğu 8 şüpheli tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (HABER MERKEZİ)