Alzheimer hastası adam 12 yıllık eşine yeniden evlenme teklif etti

ABD'de erken demans yaşayan Peter Marshall, 12 yıllık eşi Lisa Marshall'a yeniden evlenme teklif etti. Başta şaşırarak "Ne yapar mıyım?" diye soran Lisa Marshall 'evet' dedi, çift yeniden 'evlendi'.

Abone ol

DUVAR - ABD'de Alzheimer hastası Peter Marshall, evli olduğunu hatırlayamadığı 12 yıllık eşi Lisa Marshall'a yeniden evlenme teklif etti. Connecticut'ta oturan çift, ikinci bir evlilik töreni düzenledi.

Washington Post gazetesinin haberine göre, erken demans ile mücadele eden 56 yaşındaki Peter Marshall, geçtiğimiz yıl televizyonda bir düğün sahnesini izledikten sonra eşine dönerek "Benimle evlenir misin?" dedi. Lisa Marshall, teklife şaşırarak "Ne yapar mıyım?" dediğini, eşinin televizyona işaret ettiğini anlattı. Lisa Marshall, kocasının evlilik teklifine 'evet' yanıtını aldığında gülümsediğini söyleyen ve "Benim onun eşi olduğumu bilmiyor" dedi; kendisini o ana dek 'sadece hayatta en sevdiği insan olarak gördüğünü' anlattı.

Peter Marshall'ın hafıza kaybının ocak ayından bu yana hızlandığını anlatan Lisa Marshall, düğün sektöründe çalışan kızları Sarah Brehant'ın da yardımıyla ikinci bir düğün planladı. Çift, evlilik yeminlerini ailelerinin ve en yakın dostlarının yanında yineledi. 'Nikahı' da, bir hafıza kaybı uzmanı olan Adrianna DeVivo kıydı. (DIŞ HABERLER)