Amatör ligde kasap et, koyun can derdinde

Ne zaman başlayacağı henüz netleşmeyen amatör liglerle ilgili İstanbul Futbol İl Temsilciliği’nin TFF'den geçen sezona yönelik taleplerde bulunması sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Spor kulübü yöneticisi Hasan Çelebi, "Bitmiş bir ligin bu kararlara dâhil edilmesinin pandemiyle ne alakası var?" dedi.

Abone ol

DUVAR- Korona virüsü salgını nedeniyle yeni sezonu hâlâ başlatılmayan amatör liglerde oynayan futbolcular ve kulüp yöneticileri, İstanbul Futbol İl Temsilciliği’nin Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) ilettiği 2019-2020 sezonunu ilgilendiren tavsiye kararlarına tepki gösterdiler. Tamamlanmış sezonla ilgili taleplerde bulunulmasını sosyal medyada eleştiren birçok kişi, talepleri “fırsatçılık” olarak değerlendirdi.

‘DÜŞME NEDEN KALDIRILDI?’

Süper Amatör Lig’de düşmenin neden kaldırıldığını bir türlü anlamlandıramadığını söyleyen spor kulübü yöneticilerinden Hasan Çelebi, “Süper Amatör Lig’de düşme neden kaldırıldı? Biri bunu mantıklı bir şekilde açıklasın. Bitmiş bir ligin bu kararlara dâhil edilmesinin pandemiyle ne alakası var? Son haftalarda para harcayıp ligde kalmayı başaran takımların parasını verin o zaman” diye konuştu.

‘70 BİN AMATÖR FUTBOLCU İYİ HABERLER BEKLİYOR’

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da yapılan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) toplantısından da liglerin başlamasına yönelik olumlu bir sonuç çıkmaması üzerine Türkiye Amatör Futbolcular Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Çare, çaresizliğin zirvesindeyken gelir her zaman ama bizler şimdi çaresizliğin en koyu yerindeyiz” denildi. Ekim ayının sonuna gelinmesine rağmen halen beklenen haberin gelmediğinin vurgulandığı açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Türkiye’de profesyonel ligler oynatılıyor, localar açıldı, yakın zamanda tribünlere seyirciler de belli oranda alınacak. Amatör Liglerin durumu hakkında henüz bir gelişme olmadı. Oysa görüştüğümüz büyüklerimiz bize ‘13 Aralık 2020 tarihinde ligler başlayacak’ demişlerdi. Türkiye’de tam 70 bin amatör futbolcu iyi bir haber bekliyor.”

Daha önce alınan bir üst lige yükselme kararlarına yeni ilaveler yapılması için TFF’ye iletilen ve onaylanması durumunda resmileşecek talepler şöyle:

-         İstanbul Süper Amatör Lig’de küme düşmesinin kaldırılması (Lig devam ederken ligden çekilen takımlar hariç)

-         İstanbul 1. Amatör Lig’de küme düşmesinin kaldırılması (Lig devam ederken ligden çekilen takımlar hariç)

-         İstanbul 1. Amatör Lig’de sezonu ilk iki sırada bitiren ancak baraj maçlarına rakiplerine yenilerek SAL hakkını kaybeden sekiz takımın Süper Amatör Lig’e doğrudan alınması

-         İstanbul 2. Amatör Lig’de daha önce ilk dört takım çıkartılmıştı. Alınan tavsiye kararında ligi beşinci sırada bitiren takımların da 1. Amatör Lig’e alınması.

-         İstanbul 2. Amatör Lig’de sezonu beşinci bitiren takım ile aynı puanda bitiren ancak ikili averajda altıncı sırada kalan takımların da 1. Amatör Lig’e alınması.