Amedspor Başkan Vekili'ne gözaltı: 'Ümit Özdağ'la bağlantılı olduğunu düşünüyoruz'

Amedspor Kulüp Başkan Vekili Ömer Elaldı'nın gözaltına alınmasına tepki gösteren Kulüp Başkanı Selahattin Yıldırım, "Ümit Özdağ ile bağlantılı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Amedspor Kulüp Başkan Vekili Ömer Elaldı, önceki gün mağdur sıfatıyla şikayetçi olduğu bir dosyada ifadeye çağrıldıktan sonra ailesinden yedi kişi ile birlikte gözaltına alındı.

Artı Gerçek’ten Remiz Budancir'e konuşan Amedspor Kulüp Başkanı Selahattin Yıldırım, bu gözaltların takımlarının hedef gösterilmesinden bağımsız olmadığını söyledi. Başkan Vekili Ömer Elaldı'nın mağdur olup, şikayetçi olduğu bir davanın olduğunu söyleyen Yıldırım, “Bundan 4-5 ay önce Ömer Bey'in şikayetçi olduğu bir konu vardı. Onunla ilgili 'ifaden var' denmiş. O da ifade vermeye gitmiş, bu sırada tüm ailesini gözaltına almışlar. Yoksa ortada hiçbir şey yokken, 4-5 ay önce olmuş bir olayda, kendisi mağdur ve şikâyetçiyken bütün ailesi neden gözaltına alınır?” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

Ömer Elaladı’nın Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Amedsporla ilgili sarf ettiği sözlere Twitter hesabından cevap verdiğini hatırlatan Yıldırım, “Ömer Bey'in Ümit Özdağ’la ilgili bir tweeti vardı. Gözaltına alınmasını onunla bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Amedspor'un hedef gösterilmesinin devamı olan bir yaklaşım bu. Şimdi biz iki gün sonra play-off maçlarına başlıyoruz” diye konuştı. Yıldırım, maçlar öncesi böyle bir gözaltının yaşanmasının kabul edilir olmadığını söyledi.

ÖZDAĞ’IN AMEDSPOR AÇIKLAMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Amedpsor ismine yönelik “Size söz veriyorum. Türkiye'de liglerde Amedspor diye bir takım olmayacak” sözlerini sarf etmişti. Özdağ’ın bu sözlerine Ömer Elaldı tepki göstermiş. Sosyal medya hesabından Özdağ’ın videosunu alıntılayan Elaladı, şunları söylemişti:

“Amed diye bir takım varmı, yok mu, gel Diyarbakır’a gösterelim sana. Bütün teşkilatınla gel, bizim bir sözümüz var sana da söyleyelim. BİZ TEK SİZ HEPİNİZ… Bir daha takımımın adını ağzına alınca 7 defa ağzını toprakla yıka su ile çalkala sonra ağzına al AMEDİ…”

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri süren Ömer Elaladı ve yakınlarının bugün savcılığa çıkarılması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)