Amedspor’un ilk yabancı transferi Traoré imzaya geldi

Bu sezon 1. Lig'de mücadele edecek olan Amedspor, ilk yabancı transferini Hull City'de forma giyen Adama Traoré'yi kadrosuna katarak yapmayı planlıyor.

Abone ol

DUVAR - Tarihinde ilk kez 1.Lig’de mücadele edecek olan Amedspor, Hull City ile sözleşmesi sona eren Adama Traoré’yi kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Bu transfer resmiyet kazanırsa, Amedspor’un ilk yabancı transferi olarak kayıtlara geçecek.

Tigris Haber’den Mehmet Türk’ün haberine göre; Ersun Yanal'ı teknik direktörlüğe getirerek yeni sezona hızlı bir başlangıç yapan Amedspor yönetimi, ilk yabancı transferini de gerçekleştirdi. Güneydoğu ekibi Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'de forma giyen Malili on numara oyuncusu Adama Traoré ile her konuda anlaşarak oyuncuyu Diyarbakır'a getirdi.

Diyarbakır'da olan Traore'nin bu akşam Yeşil–Kırmızılı kulübe imza atması bekleniyor. 

TARİHİ TRANSFER

28 yaşındaki Adama Traoré'nin transferi resmileşmesi halinde Amedspor'un ilk yabancı oyuncusu olarak kayıtlara geçecek. Daha önce Türkiye'de 2 sezon Hatayspor forması giyen Traore, son olarak forma giydiği İngiliz ekibi Hull City'de bu sezon 24 maçta forma giyip 2 gol ve 1 asist katkısı verdi. Malili oyuncu 2020-2022 arasında forma giydiği Hatayspor'la ise toplam 54 maça çıkıp 1 gol ve 9 asist üretmişti.

(SPOR SERVİSİ)