Amerikalı yetkililer: Menbic bombacıları yakalandı, soruşturma sürüyor

Reuters ajansına konuşan Amerikalı yetkililer: 16 Ocak günü Suriye'nin Menbic kentinde Amerikan askerlerini hedef alan saldırıyla ilgili IŞİD militanları yakalandı. Soruşturma sürüyor.

Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme açıklamasının tartışıldığı sırada Menbic'deki Amerikan askerlerini hedef alan intihar saldırısının IŞİD'ci sorumlularının yakalandığı ortaya çıktı. Amerikalı yetkililer, bu kişilerin şubat ayında Suriye Demokratik Güçleri tarafından yakalandığını söyledi.

Reuters ajansına bilgi veren Amerikalı yetkililer, saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen IŞİD militanlarının SDG tarafından yakalandığı bilgisini verdi. Bir yetkili, yakalanan IŞİD militanlarının sayısını '10'dan az' olarak vermekle yetindi. İkinci bir yetkili ise ilk tutuklamaların şubat ayında yapıldığını söyledi.

'SOMUT BİLGİLER VAR'

Haberde, yakalanan kişilerden alınan bilgilerle, saldırının planlanma aşamasına ilişkin somut bilgiler edinildiği de belirtildi. Reuters'a konuşan bir yetkili, "Soruşturma ve olaydan sorumlu olan bütün o teröristleri adalet önüne çıkarma çabalarımız sürüyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye ile ABD arasında da gerilim unsuru olan, ABD askerlerinin kent merkezinde Kürt güçleriyle, kent dışında TSK ile devriye gezdiği Menbic'deki saldırı 16 Ocak günü düzenlenmişti. Bir restoranda düzenlenen saldırıda üç Amerikan askeri ile Amerikan vatandaşı olan sivil bir tercüman yaşamını yitirmişti. Suriye'de ABD'nin bugüne dek en çok kayıp verdiği saldırıyı, IŞİD üstlenmişti. (Dış Haberler)

NYT: ABD askerleri Menbic'de hata yaptı

'Menbic'deki saldırıyı FBI soruşturacak'

Menbic'de ABD askerlerine saldırı