Anastasia Petrova Çetinkaya: Alanya’ya hizmet etmek istiyorum

Alanya Belediye Başkanlığı'na bağımsız adaylığını açıklayan Anastasia Petrova Çetinkaya, adaylığının Rusya basınının da yoğun ilgisini çektiğini söyledi ve vaatlerini anlattı.

Abone ol

ANKARA - Alanya Belediye Başkanlığı için bağımsız adaylığını açıklayan Anastasia Petrova Çetinkaya, "Değişim Sende" sloganıyla 31 Mart'taki yerel seçime hazırlanıyor. 2010'dan beri Alanya'da yaşayan Petrova, seçim çalışmalarına üç yıl önce başladığını söyledi.

Rusya'nın Murmansk şehrinde 1983 yılında dünyaya gelen Anastasia Petrova, Oslo Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Proje ve iş geliştirme uzmanlığı üzerine çalışmalar yapan Petrova 2010 yılında Alanya'ya yerleşti.

Adaylık fikrinin yeni olmadığını ve resmi adaylık başvurusunu 18 Ocak'ta yapacağını söyleyen Petrova, "Biz çalışmalarımıza üç yıl önce başladık. Üç yıl içerisinde 40'tan fazla şehri ziyaret ettik. Bu sırada hazırladığımız programda üç önemli başlık oluşturduk. İyileşme, değiştirme ve puanlama. Bu üç maddeye göre projelerimizi hazırladık. Alanya'da çok güzel hizmetler ve projeler var ama iyileştirmek ve değiştirmek gerekiyor" dedi.

Petrova seçim çalışmaları kapsamında Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ile de görüştü.

'TÜRKİYE'NİN FARKLI ŞEHİRLERİNDEN ARIYORLAR'

Bağımsız aday olmasının nedenini, "Bu seçim bizim ve çocuklarımızın geleceği hakkındadır. Bu yüzden kimseye karşı değiliz. Sadece Alanyalılar için çalıştık ve daha fazla çalışmak istiyoruz" sözleriyle açıklayan Anastasia Petrova Çetinkaya, herhangi bir siyasi partiden kendisine belediye başkanlığı için teklif gelmediğini, gelse de kabul etmeyeceğini belirtti.

Alanyalıların kendisine yaklaşımının olumlu olduğunu belirten Petrova Çetinkaya, "İnsanlara verdikleri tepkiler için çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin farklı şehirlerinden insanlar arıyor ve başarı diliyorlar. Az önce Rusya'dan gelen bir televizyon ekibiyle Alanya'daki cuma pazarına indik ve Alanyalılarla sohbet ettik. Orada da insanlar bizi sevgiyle karşıladı. Burada yaşayan insanlar için çalışmak istiyorum" dedi.

'RUSYA'DA ADAYLIĞIMA İLGİ ÇOK YÜKSEK'

Rusya kaynaklı basının kendisine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Petrova Çetinkaya, "Rusya'da adaylığıma ilgi çok yüksek" dedi. Seçimi kazandığı takdirde Rusya'dan çok daha fazla insanın Alanya'ya geleceğini belirten Petrova, "Türkiye'de siyasetle ilgilenmenin zorlukları var mı?" sorumuza ise, "Ben siyaset yapmıyorum, sadece Alanya'ya hizmet etmek istiyorum. Bu yüzden benim için kolay" yanıtını verdi.

'TEMİZLİK PROBLEMİNİ ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR'

Anastasia Petrova Çetinkaya seçim vaatlerini ise şöyle anlattı, "Alanya dünyanın en önemli turizm yerlerinden birisi. Her sene milyonlarca insan buraya geliyor. Plajlar Alanya'nın yüzü ve temizlik problemini en kısa zamanda çözmemiz gerekiyor. Bunun dışında hazırladığımız programımızda turizm, ekonomi ve sosyal sorumlulukla ilgili 40'tan fazla projemiz var. Pazartesi gününden itibaren sosyal medya hesaplarımızdan tüm projelerimizi duyuracağız. Son iki senedir bu projeler için insanlarla konuştuk ve  çalıştık. Örneğin Alanya'daki İskele Meydanı için yeni bir proje hazırladık. Belediye binasının yakın süreçte yıkılacağı söyleniyor, belli değil ama burası çok büyük potansiyele sahip bir yer. Özellikle o meydan için projelerimiz hazır. Yerel konularda ve uluslararası turizm konusunda uzmanlarla birlikte çalışıyoruz. Bu projeleri anlatmam için de iki üç saat yetmez. Sosyal medya hesaplarımız üzerinden örnekleriyle ilerleyen günlerde göstereceğiz."