Ankara, Avrupa Hareketlilik Haftası'nı 'Paylaşımlı Kamusal Alanlar' temasıyla kutlayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası'nı 16-22 Eylül arasında düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Abone ol

DUVAR - 'Paylaşımlı Kamusal Alanlar' temasıyla 'Avrupa Hareketlilik Haftası'na özel olarak hazırlanan EGO Genel Müdürlüğü, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik ediyor.

17-18 Eylül'de kadınlara ve çocuklara, ulaşımda bisiklet kullanmanın farkındalığı artırmak adına EGO Bisiklet Kampüsü’nde “Güvenli Bisiklet Sürüş Eğitimi” verilecek. 19 Eylül Perşembe günü 10.00-13.00 saatleri arasında Çubuk-1 Rekreasyon Alanı’nda “Gençler ve Genç Kalanlar Birlikte Yürüyor” etkinliği gerçekleştirilecek.

20 Eylül Cuma günü Sosyal Medya’da “İşe Bisikletle Gidiyorum / Bike to Work” Kampanyası düzenlenecek. 21 Eylül Cumartesi günü 16.00-18.00 saatleri arasında Gazi Park Atatürk Orman Çiftliği’nde “Çocuklar İçin Bisiklet Sürüş Şenliği ve Tiyatro Gösterisi” yapılacak.

22 Eylül 2024 Pazar günü 10.00-18.00 saatleri arasında “Otomobilsiz Pazar Günü”nde bir cadde kapatılacak ve gün boyu etkinlikler düzenlenecek.