Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yetiştiricilere yıkama desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından küçükbaş hayvanların sağlığı ve ürünlerinin veriminin artması için vermeye başlanan yıkama makineleri ile şu ana kadar 2 bin 511 küçükbaş hayvan yıkandı.

Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvanların dış parazitlerden arındırılması, et-süt ve yapağı veriminin artırılması amacıyla hayvan yetiştiricilerine ilaçlı, basınçlı ve püskürtmeli yıkama yapabilen 'Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi' desteği vermeye başladı.

Başlatılan destek kapsamında, ekipler, muhtarların talebi üzerine yetiştiricilerin işletmelerine giderek makine kurulumunu ve temizlik işlemini gerçekleştiriyor. Kurulumun ardından hayvanların üzerinde bulunan parazit ve kirler basınçlı su ile temizleniyor.

Ağılların giriş veya çıkış kapısına kurulan makineden hayvanların geçişi sırasında ilaçlı suyun uygun basınçla püskürtülmesiyle parazitlerin uzaklaştırılması sağlanıyor.

TOPLAMDA 2 BİN 511 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YIKANDI

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi’nde 450, Kalecik ilçesi Hacıköy Mahallesi’nde 925 ve Haymana ilçesi Yurtbeyli Mahallesi’nde 586 hayvanın yıkama işlemini gerçekleştirdi.

Son olarak Haymana ilçesinde Yaprakbayırı Mahallesi’nde 550 küçükbaş hayvan yıkanırken toplamda 2 bin 511 küçükbaş hayvanın yıkama çalışması gerçekleştirildi.