Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: Atatürk ve Erdoğan'a hakaretle ilgili soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, NATO tatbikatında tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşman olarak gösterilmesi hakkında soruşturma başlattı. Açıklamada, "Fail veya failler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturulma başlatılmıştır'' ifadeleri kullanıldı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da yaşananlara tepki gösterildi ve "Gerekli cezai işlemlerin yapılması yakından izlenecektir" denildi.

Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, NATO tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşman tablosunda yer alması hakkında soruşturma başlattı.

Norveç'te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezi'nde yapılan tatbikatta Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "düşman" olarak gösterildi. TSK, askerleri tatbikattan çekerken; NATO, Türkiye'den özür diledi ve 1 subayla teknisyenin ordudan atıldığını açıkladı. NATO Savunma Bakanlığı'da yazılı açıklama yaparak özür diledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, ''Norveç’te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezinde icra edilen tatbikat sırasında sergilenen, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret ve aşağılama içeren eylemler nedeniyle fail veya failler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2017/191238 sayıyla soruşturulma başlatılmıştır'' denildi.

Erdoğan: NATO tatbikatından askerimizi çektik

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: CEZAİ İŞLEMLER YAKINDAN İZLENECEK

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, tatbikatta Atatürk'ün heykelinin fotoğrafının düşman ülkelerin liderleri arasında yer, Erdoğan'ın ismiyle sahte bir hesap oluşturulup düşmanla işbirliği yaptığı izlenimi oluşturulmaya çalışıldığı aktarıldı.

Yaşananlara tepki gösterilen açıklamada, "Esef verici, gayrı ahlaki ve kabul edilmez bir durumdur. Bu menfur hadisenin failleri hakkında gerekli cezai işlemlerin yapılması yakından izlenecektir" ifadelerine yer verildi. (ANKARA/DHA)

NATO: Erdoğan fotoğrafını seçen subay ordudan atıldı

Öztürk Yılmaz: Bunu yapanların IŞİD'den farkı yok

TSK: Olayın kişisel olduğu ifade edildi