Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP'li Altay hakkında soruşturma başlattı

CHP’li Engin Altay hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın'ın suç duyurusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'tehdit' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay hakkında KRT televizyonundan katıldığı bir programda  kendisine 'Adnan Menderes' ile ilgili gönderme yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın'ın şikayeti üzerine Engin Altay hakkında "tehdit" suçundan soruşturma başlattı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

"27. Dönem Milletvekili Engin ALTAY’ın 20/04/2021 tarihinde katılmış olduğu televizyon programında sarf etmiş olduğu “Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti ve onlar o kadar ileri gitmişti ki Menderes’ten aldıkları güç, yüz, Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk’ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı ki umarım Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e” şeklindeki beyanları yönünden müşteki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN vekilinin Cumhuriyet Başsavcılığımıza sunmuş olduğu 21/04/2021 havale tarihli dilekçesi Parlamenterler Büromuzun 2021/88447 sırasına kaydedilerek soruşturmaya başlanmıştır."

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da bugün yaptığı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın KRT televizyonunda yaptığı açıklamalar üzerine inceleme başlatıldığını duyurmuştu. 

İKTİDAR MEDYASI SÖZLERİNİ KESEREK YAYINLADI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay KRT'de katıldığı bir programda, "Benzetme yapmış gibi olmasın, 'Cumhuriyet tarihinin en büyük hatası nedir?' diye bir soru sormuş ol lütfen (moderatöre hitaben). Ben de şöyle cevap vereyim, Menderes'i idam etmektir. En büyük hatadır. Türk demokrasisine vurulmuş en büyük darbedir o. Ama rahmetli Menderes de bir dönem dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes’ten aldıkları güç ve yüzle… Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı. Atatürk’ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan da, 'sonu benzemesin' Menderes’e… Onu biz sandıkla tıpış tıpış göndereceğiz” demişti.

Altay Gazeteci İsmail Saymaz'ın araya girerek, "Açarsanız, yanlış anlaşılmasın, 'sonu benzemesin' cümleniz için" demesi üzerine de Altay "Tabii, Menderes'in ve arkadaşlarının idam edilmesi Türkiye'ye yapılmış en büyük yanlıştır. Cumhuriyete, demokrasiye yapılabilecek en büyük hakarettir, yanlıştır. Erdoğan da bunlara taviz verirse, yeni bir kanun çıkarmak zorunda kalır, bunu söylüyorum. Tabii ki, hiç birimizin sonu benzemesin, benim de benzemesin, öyle şey olur mu?" demişti. Altay'ın bu açıklaması iktidar yanlısı medya organlarında kesilerek yayınlanmış, aralarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da bulunduğu hükümet üyeleri ve AK Parti yöneticilerinden Altay'a yönelik 'darbecilik' suçlamaları gelmişti. 

Altay'ın bu açıklamasını iktidara yakın medya kuruluşları keserek yayınlanmış, aralarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da bulunduğu bakanlar ve AKP'liler Altay'a yönelik 'darbecilik' suçlamaları gelmişti. (HABER MERKEZİ)